In vizor

În trecut a brevetat termenul de “blocuri între case”. În prezent, primăria pune în practică aceast termen, încălcând prevederile noului PUG

Într-un oraş sufocat de maşini, haosul imobiliar de la Cluj-Napoca continuă şi în acest an . Angajaţii primăriei au binevoit să elibereze o autorizaţie de construire pentru un imobil de S+P+3E+4R în cartierul Gheorgheni într-o zonă de case. 

Noul Plan Urbanistic General,  contestat atât de dezvoltatorii imobiliari cât şi de simpli cetăţeni, a intrat în vigoare la începutul anului 2015. Cu toate acestea, deşi prevederile sunt clare, municipalitatea continuă să elibereze autorizaţii de construire după certificate de urbanism vechi de căte 3-4 ani. Un caz sesizat de un locuitor al municpiului Cluj-Napoca este cel în care funcţionarii primăriei au acordat firmei Gamoni SRL din comuna Botiz, judeţul Satu Mare avizul de construire a unui imobil S+P+3E+4R. Autorizaţia cu numărul 1341 a fost eliberată în 10 august 2016, la un an jumătate de la intrarea în vigoare a noului PUG motivată fiind de alipirea  a trei parcele care cică ar permite ridicarea unui imobil de S+P+3E+4R. Investiţia este apoximată la puţin peste  4,7 milioane de lei. 

“Primăria a autorizat un bloc de 7 etaje în zona veche a cartierului Gheorgheni. Cele 3 parcele pe care se va realiza construcţia sunt încadrate conform noului PUG în zona RrM2 cu regim maxim de înaltime de 4 etaje. În zonă sunt case vechi şi blocuri P+4. Ţinând cont că în 2012 s-a obţinut un certificat de urbanism pentru S+P+4E pentru parcele respective (care acum au fost alipite) sunt curios cum s-a eliberat autorizaţia de construcţie pentru S+P+3E+4R?”, a fost ăntrebarea unui locuitor din zonă. 

Beneficiarul autorizaţiei eliberate de primăria Cluj, firma Gamoni SRL este administrata de Gavril Şuta şi are ca principal domeniu de activitate fabricarea de mobilă. În anul 2015 firma a înregistrat o cifră de afaceri de 11.734.340 lei şi un profit de 303.514, cu un număr mediu de 105 angajaţi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *