Din oras

În timp ce face gargară politică despre inflaţie şi creşterea preţurilor, Boc le refuză taximetriştilor posibilitatea de a-şi majora tarifele. Preţurile rămân aceleaşi din 2013!

Pe de o parte, pe declaraţii politice, Emil Boc face gargară despre inflaţie şi creşterea preţurilor, pe de alta, le refuză taximetriştilor posibilitatea de a-şi adapta preţurile la clamata inflaţie. În schimb, pentru Compania de Transport Local majorează preţul unui bilet de călătorie la 5 lei pentru transportul de noapte pe perioada Untold, adică preţul a două călătorii pe timpul zilei. Singura noutate, poate citesc şi impertinenţii controlori ai lui Neag, sau îi instruieşte careva în acest sens, biletul poate fi achitat cu cardul bancar contactless ÎN MIJLOCUL DE TRANSPORT.

Companiile din oraș cereau, ca de la 1 august, exact când începe festivalul Untold, prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte. Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a solicitat această majorare justificând că “tarifele practicate de transportatorii autorizați de UAT Cluj-Napoca nu au suferit modificări în ultimii 6 ani”.

“Asociația a solicitat în cursul anului 2018 ajustarea tarifelor, conform legii, cu IPC (indicele prețurilor de consum), rezultatul fiind un tarif maximal de 2,75 lei/km tarif de zi și 3,20lei/km pe timp de noapte. Având în vedere realitățiile economice, creșterea cheltuielilor care compun tariful de transport, predictibilitatea economică din domeniu, necesitatea investițiilor majore în parcul auto, creșterea calității serviciului de taximetrie din Cluj-Napoca, am solicitat Administrației majorarea tarifelor de transport. Acestea sunt rezultatul unui memoriu tehnico-economic depus la serviciul responsabil din cadrul Primăriei, memoriu care conține toate justificările cerute de legile si normativele în vigoare  necesare aprobării modificărilor tarifare. Tariful maximal rezultat, respectiv 3,75/km tarif de zi și 4,50lei/km este un tarif cu caracter general, nefiind obligatoriu pentru transportatorii autorizați, fiecare dispecer autorizat ajustand tarifele practicate conform solicitărilor venite de la transportatorii arondați”, susţin taximetriştii.

Primăria a refuzat solicitarea Asociației de majorare a tarifelor, venind cu explicaţii despre HCL-uri istorice şi „respectarea legii”.

Întrebare de bun simţ: CTP ce fundamentare are şi în baza cărei legi îşi majorează preţurile cu 100% pe perioada Untold? 

„Asociația va solicita Administrației respectarea Legii, a Regulamentului Cadru, și a tuturor obligațiilor ce revin ambelor părți  legate de serviciul de transport în regim de taxi”, mai susţin taximetriştii.

Conform datelor oficiale, în acest moment pe raza municipiului Cluj-Napoca își desfășoară activitate 2.469 de taximetriști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *