Editorial

În timp ce amărâții sunt în stradă, pilele stau în birouri, la căldurică, pe salarii grase

Polițiștii și ceferiștii sunt în stradă și protestează față de înghețarea salariilor și tăierea sporurilor. Dacă înghețarea salariilor este o certitudine, tăierea sporurilor este, în schimb, doar o intenție. Înaintea lor, cu câteva zile în urmă, din aceleași motive, au ieșit în stradă, la proteste, sindicaliștii din Sănătate. Că România, ca și restul lumii, este în criză nu-i interesează. Că mediul privat, de unde se alimentează bugetul, este în suferință nu-i interesează. Că pentru a face față cheltuielilor actuale România este nevoită să se împrumute la greu, iarăși nu-i interesează. Ei vor bani. De unde? Nu e treaba lor.

Și de ce să nu vrea și ei mai mulți bani, salarii mai grase, când văd că alții, tot bugetari ca ei, câștigă, fără muncă și fără alt merit decât că sunt curve de partid. Și când zic câștigă, mă refer la sume de te ia cu amețeală, sume la care polițiștii, ceferiștii, asistenții medicali, profesorii, ca să nu mai vorbim de cei care lucrează la privat, nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

Și-atunci, pe bună dreptate, se întreabă cum de pentru tot felul de pițipoance, cu sau fără voce și talent, sunt bani, dar pentru ei nu. Dacă statul a găsit bani să plătească o armată de întreținuți de partid, atunci să facă bine să găsească și pentru ei, care muncesc. De unde, de neunde, asta nu mai e treaba lor.

Știați că în consiliile de administrație zac peste 800 de trântori care fac nimic și încasează, fiecare, mii de euro pe lună? Cum de pentru trântorii ăștia sunt bani, dar pentru un polițist, ceferist sau profesor nu sunt? De-a lungul timpului, politicienii aflați la putere, pesediști, pedeliști, peneliști deopotrivă, au umflat schemele de personal de prin birourile ministerelor și ale tuturor instituțiilor din ograda statului. Locuri călduțe, plătite regește, pentru pile și neamuri. Nu sunt destui polițiști, nu sunt destui profesori, nu sunt destui asistenți medicali, dar în toate aceste instituții posturile sunt blocate pentru că nu sunt bani. Însă pentru posturile alea de prin birourile ministerelor și regiilor s-au găsit bani. Normal, care politician este atât de tâmpit încât să-și angajeze neamul, curva sau pila să dirijeze circulația, să învețe copiii sau să facă injecții pe bani de semințe?

A venit PNL la guvernare promițând că va face ordine în instituțiile statului. Ce-a făcut? În plină pandemie, când în fiecare zi auzeam că e criză și nu sunt bani. A mai inventat vreo 14.000 de posturi. I-a înghesuit pe-a pesediștilor prin birouri ca să încapă și ai lor. Acolo armonie. Pile pesediste și pile peneliste fericite, trăgând chiulul cot la cot pe salarii fabuloase.

Iată de ce pe polițiști și ceferiști azi, ieri pe cei din Sănătate și mâine pe alții și alții care vor mai ieși în stradă, nu îi interesează că-i criză.

Cât despre sporuri, spun ce am mai spus: cele normale, justificate să rămână, iar cele aberante, de antenă, de calculator și alte asemenea prostii să dispară. Vă garantez, nici un polițist din stradă, nici un ceferist și nici un profesor nu are spor de antenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *