Editorial

În timp ce amărâții sunt în stradă, pilele stau în birouri, la căldurică, pe salarii grase

Scris de 61

Polițiștii și ceferiștii sunt în stradă și protestează față de înghețarea salariilor și tăierea sporurilor. Dacă înghețarea salariilor este o certitudine, tăierea sporurilor este, în schimb, doar o intenție. Înaintea lor, cu câteva zile în urmă, din aceleași motive, au ieșit în stradă, la proteste, sindicaliștii din Sănătate. Că România, ca și restul lumii, este în criză nu-i interesează. Că mediul privat, de unde se alimentează bugetul, este în suferință nu-i interesează. Că pentru a face față cheltuielilor actuale România este nevoită să se împrumute la greu, iarăși nu-i interesează. Ei vor bani. De unde? Nu e treaba lor.

Și de ce să nu vrea și ei mai mulți bani, salarii mai grase, când văd că alții, tot bugetari ca ei, câștigă, fără muncă și fără alt merit decât că sunt curve de partid. Și când zic câștigă, mă refer la sume de te ia cu amețeală, sume la care polițiștii, ceferiștii, asistenții medicali, profesorii, ca să nu mai vorbim de cei care lucrează la privat, nici măcar nu îndrăznesc să viseze.

Și-atunci, pe bună dreptate, se întreabă cum de pentru tot felul de pițipoance, cu sau fără voce și talent, sunt bani, dar pentru ei nu. Dacă statul a găsit bani să plătească o armată de întreținuți de partid, atunci să facă bine să găsească și pentru ei, care muncesc. De unde, de neunde, asta nu mai e treaba lor.

Știați că în consiliile de administrație zac peste 800 de trântori care fac nimic și încasează, fiecare, mii de euro pe lună? Cum de pentru trântorii ăștia sunt bani, dar pentru un polițist, ceferist sau profesor nu sunt? De-a lungul timpului, politicienii aflați la putere, pesediști, pedeliști, peneliști deopotrivă, au umflat schemele de personal de prin birourile ministerelor și ale tuturor instituțiilor din ograda statului. Locuri călduțe, plătite regește, pentru pile și neamuri. Nu sunt destui polițiști, nu sunt destui profesori, nu sunt destui asistenți medicali, dar în toate aceste instituții posturile sunt blocate pentru că nu sunt bani. Însă pentru posturile alea de prin birourile ministerelor și regiilor s-au găsit bani. Normal, care politician este atât de tâmpit încât să-și angajeze neamul, curva sau pila să dirijeze circulația, să învețe copiii sau să facă injecții pe bani de semințe?

A venit PNL la guvernare promițând că va face ordine în instituțiile statului. Ce-a făcut? În plină pandemie, când în fiecare zi auzeam că e criză și nu sunt bani. A mai inventat vreo 14.000 de posturi. I-a înghesuit pe-a pesediștilor prin birouri ca să încapă și ai lor. Acolo armonie. Pile pesediste și pile peneliste fericite, trăgând chiulul cot la cot pe salarii fabuloase.

Iată de ce pe polițiști și ceferiști azi, ieri pe cei din Sănătate și mâine pe alții și alții care vor mai ieși în stradă, nu îi interesează că-i criză.

Cât despre sporuri, spun ce am mai spus: cele normale, justificate să rămână, iar cele aberante, de antenă, de calculator și alte asemenea prostii să dispară. Vă garantez, nici un polițist din stradă, nici un ceferist și nici un profesor nu are spor de antenă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 13 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 15 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 15 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 17 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Recomandările redacției
TOP CITITE