Din oras

În privința deschiderii bazinului mare al ștrandului Grigorescu, RADP-ul îi ia pe clujeni în balon

Scris de 716

În data de 16 iunie, Ion Pantelimon, directorul general al RADP Cluj-Napoca, ne-a informat că la Ștrandul Sun încă se lucrează la amenajarea bazinului olimpic, ce va fi închis cu balon și va deveni piscină cu apă încălzită. Ion Pantelimon a mai precizat că Ștrandul Sun se va deschide la sfârșitul lunii iunie a anului acesta, iar programul va fi de la 9 la 20 pentru bazinele exterioare și de la 6 la 22 pentru bazinul închis. 

Pentru că până în 6 iulie declarațiile directorului Pantelimon nu s-au adeverit, am mers la fața locului, unde am constat că se muncește pe rupte, adică deloc. Muncitorii dormitau pe șantier, toropiți de caniculă.

În prezent, bazinul mare de la Ștrandul Sun este acoperit cu un balon presostatic, însă acesta încă nu este deschis publicului înotător. 

Conform Ziua de Cluj, „Consiliul Local a aprobat, în 3 septembrie 2015, alocarea a 2,57 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, pentru modernizarea ştrandului Sun. Lucrările prevedeau refacerea bazinului mare şi aducerea sa la o cotă maximă de -1,50 metri, amenajarea zonei de acces către bazin şi a unei terase îngrădite, realizarea unei aducţiuni de gaz, pentru încălzirea apei, construirea de vestiare noi şi montarea unui balon presostatic cu triplă membrană. În plus, urmau să se instaleze panouri solare pentru încălzirea apei din bazinele mijlociu şi mic.” 

În luna decembrie a anului 2015, RADP anunța că termenul limită de finalizare a lucrărilor va fi 1 iunie 2016. Au trecut lunile, iar termenul continuă să se amâne, în fiecare lună, pentru luna următoare.

Lucrările care se fac acum reprezintă ceea ce ar trebui să fie prima etapă de modernizare a ștrandului Sun, care ar urma să devină în viitor un aquapark. La cum evoluează lucrările, într-un viitor foarte îndepărtat, desigur.

L-am sunat pe domnul Răzvan Artiudean, reprezentantul RADP în această problemă, pentru a îl întreba care este stadiul lucrărilor:

„Da, balonul presostatic a fost instalat. Noi sperăm ca bazinul mare să fie pus în folosință spre data de 22 august, nu știu exact! Nu știu exact încă! Mai sunt câteva retușuri de făcut, dar o să vă anunțăm!”, a răspuns acesta.

L-am mai întrebat pe domnul Artiudean dacă mai sunt și alte lucrări de modernizare, în afara bazinului mare, care mai trebuie efectuate, iar acesta ne-a răspuns:

„Mai sunt, dar, deocamdată, mno… asta e prioritatea! Bazinul mare va fi deschis și la iarnă, va fi tot timpul anului. Nu se știe încă programul. Vor fi lucrări și la bazine, acum am început cu acesta și nu e ușor să îl faci, e destul de greu!”

Legat de aquapark-ul anunțat pentru această locație, Răzvan Artiudean a precizat:

„Este un proiect și încet-încet îi dăm drumul! Acum, vedeți, cum avem și noi bani. Depinde cum e timpul, dacă e timp bun, se lucrează și iarna, dacă nu… Acum, nici noi nu lucrăm pe timp de îngheț că, mna… Nu știu cât vor dura lucrările, nu v-aș putea spune exact.”

Nici data la care se va deschide bazinul mare nu este sigură, „că, mna…”:

„Nu e sigur încă, deci vă spun așa, mno… nu-i… o să vă dăm un telefon când se deschide și chemăm și presa aici și…”

La 5 minute de la încheierea acestei conversații, domnul Răzvan Artiudean a revenit cu un telefon, cu noi precizări legate de deschiderea bazinului mare:

„S-ar putea pe data de 1 septembrie, nu știu exact, acum vorbeam cu cineva de aici, care răspunde de șantier, și cel mai sigur după 1 septembrie. Și cu aquapark-ul este un plan și acum așteptăm să vedem ce se întâmplă.”

Acum, vedeți, un proiect este, termene există, „dar, mno”, „nu e ușor, e destul de greu”, nu se știe cât va dura, poate va trece și vara aceasta fără ca bazinul mare să fie funcțional, poate va mai trece încă o vară, poate clujenii vor mai fi luați în balon multă vreme de Primărie și RADP până să aibă și un aquapark, dar, „mna”, „așteptăm să vedem ce se întâmplă!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 10 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 11 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 11 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 11 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 12 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 13 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 13 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 13 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 14 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 15 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 15 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE