Din oras

În plină epidemie, Boc le recomandă clujenilor din Bună Ziua să folosească transportul în comun

Scris de 534

Primăria Cluj-Napoca anunță că circulația va fi restricționată pe un sens al străzii Bună Ziua, perioadă în care, clujenii sunt sfătuiți să folosească transportul în comun, asta chiar dacă suntem în plină epidemie, iar specialiștii recomandă pe cât posibil evitarea folosirii transportului în comun.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că în perioada 08-11 aprilie 2020, pe str. Bună Ziua se va restricționa circulația pentru traficul general, pentru realizarea unor lucrări aferente lucrărilor de modernizare a acestei străzi. Astfel, pe str. Buna Ziua, se va permite doar circulația pe sensul de mers dinspre Calea Turzii spre str. Fagului, cu excepția transportului în comun care va circula în ambele sensuri. Circulația autovehiculelor, pentru sensul de mers dinspre str. Fagului și cartierul Gheorgheni spre Calea Turzii, se va realiza pe străzile Mihai Românul și Măceșului. Restricția de circulație va fi semnalizată prin indicatoare rutiere.

”Rugăm participanții la trafic care sunt în tranzit să evite pe cât posibil str. Bună Ziua, iar locuitorii din cartierul Bună Ziua să utilizeze cu prioritate transportul în comun”, transmite Primăria.

În același timp, specialiștii consideră că mijloacele de transport în comun sunt o sursă pentru transmiterea virusului COVID-19 și ar trebui evitate.                                                                            

”Este important să reducem deplasările în această perioadă, dacă este posibil, și să apelăm la transportul în comun doar în cazul în care deplasarea este strict necesară și nu avem nicio altă posibilitate de transport. Mersul pe jos sau bicicleta sunt alternative preferate în fața transportului în comun, și în special în cazul persoanelor în vârstă sau cu boli cronice se recomandă identificarea unor mijloace de transport alternative”, este recomandarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Probabil Boc crede că acum, când în sfârșit a auzit apelurile repetate ale Ziar de Cluj privind necesitatea amplasării unor dispensere cu dezinfectanți și va monta astfel de dispensere în toate stațiile, poate să sugereze folosirea transportului în comun. 

Șantierul pentru lărgirea străzii Bună Ziua este picătura care a umplut paharul celor care locuiesc în zonă. Strada nu a fost proiectată pentru a prelua miile de mașini ale celor care s-au mutat în construcțiile ridicate în ultimii ani. Boc a început să se gândască la o soluție de trafic după ce a autorizat haotic construcția a mii de apartamente. După ce Buna Ziua s-a blocat, autorizațiile de construcție au fost suspendate, doar că a fost prea târziu. Acum soluțiile vin prea tîrziu și reprezintă o sursă de stres. Noroc că circulația s-a diminuat foarte mult după restricțiile impuse prin orodonanțele militare, în caz contrar iar ar fi paralizat un cartier întreg. Boc recomandă folosirea transportului în comun, adică a singurului autobuz care circulă pe strada Bună Ziua. Nici măcar acum în plină epidemie, acel singur autobuz nu ar putea face față cererii venite din partea clujenilor. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 12 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE