Din oras

În plină criză de materiale sanitare, un transport cu măști și costume de protecție ce trebuia să iasă din țară a fost oprit pe aeroportul din Cluj

În condițiile în care în spitalele din Cluj-Napoca este o lipsă acută de măști, mănuși și costume de protecție, un transport cu astfel de produse care trebuiau să iasă din țară a fost oprit pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj.

În urma sesizării polițiștilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 măști chirurgicale, 17.000 măști menaj, 400 măști de unică folosință , 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte.

”În cursul zilei de astăzi, 18 martie 2020, a fost identificată expedierea mai multor colete prin terminalul Cargo, aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, expeditor fiind o societate comercială din județul Cluj, iar destinatarul o societate comercială din Roma, Italia. Apărând menționat mesajul „măști de protecție”, s-a procedat la verificarea coletelor și s-au descoperit: 10 mii de măști chirurgicale, 17 mii de măști de menaj, 400 de mănuși de protecție, 45 de costume de protecție medicale și 400 de botoșei de protecție (încălțăminte). A fost informată Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj care a dispus oprirea expedierii, urmând ca organele abilitate să ia măsurile legale ce se impun îndreptate către societatea comercială”, potrivit prefectului Mircea Abrudean.

Ziar de Cluj atrăgea atenția supra lipsei echipamentelor de protecție din spitale. Rezidenții au semnalat faptul că primesc o singură mască pe săptămână, iar mănușile trebuie să le spele. Managerul Spitalului Județean a declarat chiar că suspectează că echipamentele de protecție au fost sustrase din spital. 

Citește și:

La Spitalul Județean Cluj, medicii primesc O SINGURĂ mască la 7 zile și își spală mănușile. Managerul unității sanitare: Într-o săptămână am distribuit 34% din cantitatea de măști folosită într-un an

De asemenea, o serie de clujeni au ajuns să speculeze cererea foarte mare pentru aceste echipamente și au ajuns să vândă măști la prețuri de 30 de ori mai mari. 

Citește și:

Clujenii profită de epidemia de coronavirus: MĂȘTILE se vând de 30 de ori mai scump

În ciuda situației de criză în care se găsește România, în ciuda numeroaselor dovezi de solidaritate, în continuare sunt persoane și firme pentru care profitul este mai important. Personalul medical încă mai are mult de luptă pentru a ieși din această criză și ar trebui sprijiniți de toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *