Sanatate

În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”

Scris de 437

Nici nu s-a stins bine scandalul cu timpii de aşteptare al copiilor pentru a fi văzuţi de un medic la “urhenţele” din Cluj-Npoca, nici nu s-au răcit bine scuzele pe care preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, le-a adresat părinţilor nevoiţi să stea în aşteptare şi câte 4 oare cu copii având febră mare, că Ministerul Sănătății anunţă că au fost înființate 59 de centre de evaluare la nivel național care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii. Cică “pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe, având în vedere numărul mare de cazuri de infecții respiratorii”. Dar Cluj-Napoca a fost trecut cu vederea, a rămas ca pacienţii copii şi părinţii lor să facă “de gardă” la triaj câte 4 – 6 ore pe zi..

În plin val de viroze, Ministerul Sănătății cice ca aşa a rezolvat “problema” prin deschiderea acestor centre de evaluare a copiilor bolnavi şi, acolo unde nu se poate, să vor face circuite separate în spitale. Numai că, la Cluj-Napoca, unde la UPU din cadrul Spitalului de Copii, vin zilnic între 120 și 150 de pacienți, nu a fost deschis niciun alt centru de evaluare. Aici, din cauza numărului mare de pacienți, timpul de așteptare este mare, ajunge chiar și la 4 ore.

Conform Cluj24.ro, la Cluj-Napoca, pe siteul ministerului apare ca centru de evaluare aceeași Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii, iar programul este, potrivit Ministerului Sănătății, de luni până vineri de la ora 8.00 la ora 11.00, adică două ore pe zi, urmând ca în weekend să fie închis.

viroze

Directorul DSP Cluj, dr. Mihai Moisescu, a declarat pentru Cluj24.ro că la Cluj-Napoca UPU este soluția cea mai bună pentru că asistența medicală trebuie asigurată non-stop.

În ceea ce privește programul anunțat de Ministerul Sănătății, acesta spune că, probabil, este cel rămas de la centrul de evaluare Covid copii.

“Acum, la UPU Copii preponderente sunt virozele. De văzut îi vedem pe toți oricând se prezintă, doar cu rugămintea către părinți să aibă răbdare pentru că a crescut adresabilitatea și deci timpii de așteptare”, a mai spus dr. Mihai Moisescu.

Directorul DSP Cluj a mai precizat UPU este cea mai bună soluție și pentru că atunci când se impune internarea copiilor aceast lucru se poate face pe loc, fără să mai pună pacienții pe drumuri.

Ci numai în aşteptare, câte 4 – 6 ore pe zi.

Curat rezolvare profesionistă!ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 mins Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 25 mins Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 57 mins Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 1 hour In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 1 hour In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 3 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 4 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 5 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 6 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 6 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 19 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 20 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE