In vizor

În pandemie, când cursurile și evenimentele sunt online, UMF Cluj cumpără bilete de avion în valoare de 100.000 euro

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca va contracta servicii de transport aerian, mai exact bilete de avion în valoare de 100.000 euro. Contractul va avea o valabilitate de doi ani de la data semnării. Biletele de avion pe care trebuie să le asigure operatorii aerieni câștigători vizează atât destinații din țară cât și din străinătate. Trebuie subliniat faptul că UMF vrea să achiziționeze bilete de avion deși atât cursurile cât și alte evenimente se desfășoară on-line, iar finalul pandemiei este destul de departe.

Pe durata întregului acord-cadru, pentru serviciile de transport aerian de pasageri, se estimează achiziționarea unui număr minim de 10 bilete și maxim 269 bilete.

Cursele aeriene pentru care UMF Cluj va cumpăra bilete au următoarele destinații:

  • București – pentru care se estimează o valoare totală de 13.000 euro;
  • Timișoara și Iași – se estimează o valoare totală de 2.000 euro pentru fiecare destinație;
  • Paris, Viena – se estimează o valoare totală de aproximativ 8.000 euro pentru fiecare destinație;
  • Stockholm – se estimează o valoare totală de aproximativ 6.000 euro;
  • SUA – se estimează o valoare totală de aproximativ 14.000 euro;
  • Lituania – se estimează o valoare totală de aproximativ 2.750 euro;
  • Germania, Portugalia (Lisabona), Spania, Grecia – se estimează o valoare totală de aproximativ 4.000 euro pentru fiecare destinație;
  • Chișinău, Israel, Turcia – se estimează o valoare totală de aproximativ 2.500 euro pentru fiecare destinație;
  • Londra – se estimează o valoare totală de aproximativ 3.500 euro;
  • Italia – se estimează o valoare totală de aproximativ 5.250 euro;
  • Islanda – se estimează o valoare totală de aproximativ 12.000 euro.

Totalul deplasărilor în țară au fost calculate la valoarea de 17.000 euro, iar cele în străinătate la 83.000 euro.

UMF Cluj impune anumite condiții operatorilor aerieni care vor să se înscrie în competiție.

„Fără a se obligă în vreun fel asupra următoarelor, autoritatea contractantă efectuează deplasări externe dus – întors, preponderent în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, existând situații în care se impune deplasarea în țări din afara celor enumerate mai sus”, scrie în caietul de sarcini.

Serviciile de transport ofertate se vor asigura numai prin intermediul companiilor aeriene care au curse directe regulate, de linie (cu sau fără escală), utilizându-se cele mai rapide rute.

Pentru destinații unde nu există curse directe de linie, se acceptă curse indirecte cu nu mai mult de 3 zboruri în total efectuate de aceeași companie sau companii diferite. Escalele, nu pot depăși de regulă un interval de 3 ore între zboruri, exceptând situațiile în care achizitorul va solicita în mod expres prin cererea de ofertare un interval de timp mai mare între zboruri. Nu se acceptă efectuarea deplasărilor pentru membrii aceleiași delegații cu avioane diferite sau pe rute diferite.

Potrivit caietului de sarcini, în cazul în care niciunul din operatorii economici semnatari ai acordului cadru nu poate satisface această cerință, se va relua ofertarea prin transmiterea unei noi cereri întocmită în consecință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version