Din oras

În Pădurea Făget au fost amenajate puncte de belvedere spre copaci. Emil Boc: „Este o intervenție minim invazivă, lucrări de calitate făcute de specialiști”

La începutul anului, au apărut primele amenajări în Pădurea Făget, care fac parte din proiectul european URBforDAN, susținut cu fonduri europene. Aceasta este prima etapă, în cadrul căreia au fost montate băncuțe, un amfiteatru, un punct de belvedere și o platformă. Toate aceste construcții seamănă foarte mult cu amenajările provizorii care au fost făcute în anii trecuți în Parcul Feroviarilor de ONG-urile locale. Mai mult, ceea ce se vede în realitate arată mai rău decât ce a fost prezentat în planșele proiectului. De exemplu, punctul de belvedere are vedere spre niște copaci, iar băncuțele sunt puse în pantă. Rămâne să vedem însă cum va fi mobilierul din etapa a doua.

Într-o intervenție la o emisiune online a unei publicații locale, primarul Emil Boc a afirmat că amenajările sunt pe model european, așa cum au făcut și alte orașe din Uniunea Europeană.

„Este o intervenție minim invazivă, lucrări de calitate făcute de specialiști, după ce au dezbătut în forurile lor tehnice și cred că este un loc care va da clujenilor, începând cu primăvara acestui an, un spațiu în care să se simtă mai bine. Este un model european, nu l-am inventat noi. Așa cum au și alții din Uniunea Europeană avem și noi în preajma Clujului ca toți cei care doresc să se bucure de o drumeție și de un spațiu plăcut de relaxare să îl aibă la dispoziție în condiții decente, începând de la toalete că până la urmă civilizația începe cu toaleta”, a declarat Boc.

Primăria Cluj-Napoca și ADI ZMC fac parte dintr-un consorțiu de orașe care dezvoltă astfel de spații, cu fonduri europene, alături de cinci capitale din Uniunea Europeană – Viena, Praga, Budapesta, Ljubljana și Zagreb – dar și orașe importante din afara Uniunii, precum capitala Serbiei, Belgrad, a Muntenegrului, Podgorica, sau Ivano-Frankivsk, din Ucraina.

Valoarea totală a bugetului municipiului Cluj-Napoca pentru implementarea activității proiectului este 145.682,15 euro, din care contribuția FEDR (asistență financiară nerambursabilă), în procent de 85% este de 123.829,82 euro; cofinanțarea națională prin MLPDA, în procent de 13% este de 18.938,68 euro; contribuția proprie din bugetul local în procent de 2% este de 2.913,65 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *