Uncategorized

ÎN NUMAI 24 DE ORE LA CLUJ: Trei morți și doi răniți. Unde vă grăbeați așa?

Graba, mușchii umflați în trafic, alcool și droguri la volan, gherțoism, cam aceasta este ”normalitatea” de pe șoselele României.Iar Clujul nu face excepție. Marți, în diverse accidente, trei persoane și-au pierdut viața, altele două au fost rănite. A meritat graba?

Intervenție SMURD la accident în Jucu, soldat cu doi morți, pe DN1C (supranumit ”drumul morții”):

”Echipajul SMURD a găsit la fața locului doi bărbați, în vârstă de aproximativ 60 de ani, dintre care unul prezenta traumatisme incompatibile cu viața, iar cel de-al doilea era în stop cardio respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare, mai bine de o oră, bărbatului aflat în stop cardio respirator, fără a reuși să-i readucă funcțiile vitale ale acestuia. Pentru ambele persoane a fost declarat decesul la locul accidentului” – ISU Cluj.

O femeie rănită într-un accident cu o motocicletă și o mașină, pe Calea Moților:

”A fost dislocată la locul accidentului o autospecială pentru intervenție rapidă și comandă, din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, care a intervenit alături de un echipaj SAJ.  La fața locului pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat unei femei, în vârstă de aproximativ 30 de ani, care prezenta multiple traumatisme so suspiciuni de fracturi. Acesta a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, conform primei evaluări aceasta era conștientă și cooperantă” – ISU Cluj.

Un mort și un rănit, în accident la Dumbrava:

”Pompierii din cadrul Gărzii Gilău și a Detașamentului Huedin au intervenit la un accident rutier petrecut pe DN 1 E60 în apropiere de localitatea Dumbrava, pe sensul de urcare dinspre Căpușu Mare înspre Dumbrava. La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și două SAJ, unde au găsit un autocamion și un autoturism avariate, iar în cel din urmă era încarcerată o femeie, în vârstă de aproximativ 50 de ani, în stare de inconștiență. S-a acționat imediat cu echipamentele speciale pentru asigurarea accesului salvatorilor și pentru a extrage femeia din autoturism. S-a constatat că aceasta era în stop cardio respirator și s-au început imediat manevrele de resuscitare de către echipajul SMURD, iar ulterior au fost continuate de către echipajul SAJ. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au putut readuce funcțiile vitale ale femeii. La locul accidentului a fost acordat primul ajutor calificat și unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a fost ulterior transportat de către un echipaj SAJ la spital pentru îngrijiri medicale. Conform primei evaluări acesta era în stare de conștiență și era cooperant” – ISU Cluj.