In vizor

In miez de iarna, situatia echipamentelor pentru deszapezire ale judetului e inca incerta

Scris de 88

Firmele care ar trebui sa se ocupe cu deszapezirea drumurilor judetului sunt ocupate in aceasta perioada, doar ca nu cu aprovizionarea cu materiale antiderapante si cu asigurarea ca masinariile sunt in stare de functionare atunci cand vor trebui sa intervina pe drumurile inzapezite. Conform prefectului, multe dintre acestea nu sunt pregatite cu adevarat pentru ninsoare. De cealalta parte, conducerea RAADPP spune ca “stocurile de sare si utilajele sunt in grafic”. 

Saptamana trecuta, prefectul Gheorghe Vuscan a controlat baza de deszapezire Campia Turzii unde a constatat ca exista, inca, utilaje si mijloace de interventie in reparatii, unele dezmembrate, iar situatia stocurilor existente de materiale antiderapante e cu mult sub limita stocurilor necesare si obligatorii a fi asigurate in acest moment de catre prestatorul de servicii de profil. In Turda si Feleacu, prefectul a constatat faptul ca nu exista in stoc clorura de calciu, iar numarul utilajelor de interventie nu e conform contractului incheiat cu operatorul de profil. Iar asta doar in trei puncte verificate din intreg judetul. Prefectul spune ca situatia de mai sus se repeta in aproape toate locatiile din Cluj.

“In Campia Turzii, o singura persoana suda un plug de deszapezire. Erau mai multe utilaje acolo, vreo doua sau trei pregatite de interventie, dar nicidecum 16, cum trebuie sa fie pregatite in realitate. Iar cantitatea de material antiderapant, in acte 200 de tone, era mult mai putina”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

O saptamana mai tarziu, dupa ce prefectul a sugerat efectuarea de controale la toate firmele care se ocupa cu deszapezirea drumurilor din judet, autoritatile s-au asigurat ca la caderea zapezii nimeni nu va mai fi luat prin surprindere, asa cum se intampla in fiecare iarna.

“Eu le-am spus sa se pregateasca inca de acum doua luni, sa fie pregatiti pentru zapada. Saptamana trecuta, le-am dat ultimatum. Mai mult de atat nu pot sa fac”, a declarat Mihai Seplecan, presedintele CJ Cluj.

Mircea Avram, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat, spune ca toate stocurile de sare din judet sunt conforme, iar utilajele pentru deszapezire pregatite.

“Chiar astazi am trimis catre Prefectura, care a trimis catre Minister, cantitatea de sare de la fiecare firma, cat s-a folosit pe fiecare drum si cat a ramas. Dupa prima ninsoare am trecut cu bine, nu au existat drumuri blocate sau inchise, stocurile si utilajele sunt in grafic”, a declarat Avram. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 7 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 24 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE