De cartier

În locurile de joacă de la demisolul cartierului Gheorgheni, copiii trăiesc cea mai bună calitate a vieții, lângă ghena de gunoi

În Gheorgheni, copiii clujenilor trăiesc cea mai bună calitate a vieții în locurile de joacă amplasate la demisolul cartierului, sub nivelul blocurilor, lângă toalete sordide și ghena de gunoi.

În zona Borhanci, de pildă, când duc gunoiul, cu un drum, părinții pot duce și copilul la joacă. Austeritatea se îmbină perfect cu eficiența, printre blocurile gri unde apartamentele costă, în medie,  2300 de euro/mp.

În zona Mercur din cartierul Gheorgheni, una dintre cele mai scumpe zone din unul dintre cele mai bune cartiere rezidențiale din Cluj (unde apartamentele se vând cu o medie de 2500 de euro/mp), copiii au un loc de joacă sinistru, amplasat într-o groapă, în spatele unei spălătorii auto cu perete translucid.

Și aici austeritatea maximă își dă mâna cu supereficiența. Când lași mașina la spalat, lași și copilul la joacă, îți faci și nevoile, viața la oraș (”smart”) e agitată, rezolvi mai multe treburi deodată.

E fain la Cluj (pe Facebook)!