In vizor

În locul patinoarului promis de Boc de 15 ani, avem doar un teren lăsat în paragină

Clujenii nu vor avea un patinoar adevărat nici în acest an. Singura soluție oferită de Primărie este patinoarul din Piața Unirii care datorită dimensiunilor reduse este folosit în special de copii.

Boc a preluat terenul de Consiliul județean de lângă Cluj Arena pentru a le oferi clujenilor un patinoar. Terenul zace în paragină, acoperit de pietriș, astfel că nu poate fi utilizat nici de copiii care se joacă în parcul din apropiere.

Recent, Boc le-a spulberat clujenilor speranța că le va oferi un patinoar, așa cum le-a promis încă din 2004, adică de acum 15 ani. Singurul patinoar va fi cel din Piața Unirii, prea mic pentru un oraș atât de aglomerat ca și Clujul.

”Patinoarul va fi acolo unde este Târgul de Crăciun, în Piața Centrală a orașului. Alt patonoar nu va exista anul acesta. Pe lacul Chios lucrările sunt mult mai complexe. Au fost discuții să se facă patinoar pe lacul Chios. S-au blocat, există mai multe păreri din partea Comisiei de Monumente petru a putea aviza un astfel de patinoar. Anul acesta îl vom avea în Piața Unirii”, potrivit lui Boc.

Despre terenul preluat de la Consiliul județean în acest scop, niciun cuvânt. Un alt proiect eșuat, o altă bucată de teren care rămâne abandonată în loc să fie valorificată.

La preluarea terenului Boc declara că acolo se are în vedere amenajarea pe timpul verii a unui parc de role și a unui patinoar iarna. Deciazia urma să fie luată în urma unor dezbateri publice. Acestea se lasă așteptate, iar proiectul pare că a fost abandonat.

“Propunerea a venit în urma discuției din Comisia Tehnică de Urbanism pentru a regândi amplasamentul patinoarului din Parcul Central și ideea propusă de specialiști a fost aceea de a se renunța la amplasamentul de pe lac, care ar crea inconveniente estetice și la reconfigurarea întregii zone a locului de joacă, inclusiv la crearea unui patinoar pe întreaga suprafață de pe actualul loc de joacă și de pe suprafața care a fost transmisă în proprietate publică de către Consiliul Județean. Va urma o dezbatere publică și vom vedea care dintre cele două alternative – pe lac sau întreg spațiul de lângă stadion să fie folosit inclusiv pentru patinoar”, declara Boc în 2017.

Clujenii vor continua să patineze pe lacul Chios atunci când temperaturile scăzute îl transformă în patinoar natural, așa cum au făcut-o alte generații înaintea lor. Desigur că patinează pe proprie răspundere, lacul nefiind amenajat de către municipalitate. Clujenii patinează pe lacul Chios încă din 1900, dar primăria consideră că ar fi inestetic amenajarea acolo a unui patinoar.

Anul trecut Boc a înaintat o altă propunere, respectiv realizarea unui patinoar în baza sportivă La Terenuri ce urmează să fie construită în Mănăștur. Este practic a patra locație pe care Boc o propune, precedentele trei fiind abandonate fără a se construi un patinoar. Primul patinoar esuat urma sa fie construit in Mărăști, pe locul unei foste fabrici de alcool, apoi pe acel teren construindu-se sediile Universitatii Dimitrie Cantemir si FSEGA. Al doilea eșec este amenajarea patinoarului pe lacul Chios din Parcul Central. Acesta a devenit, de-a lungul anilor, proiectul de suflet al lui Boc, apoi al fostului viceprimar Anna Horvath. A urmat apoi terenul de lângă Cluj Arena preluat de la Consiliul județean. Ultima dintre promsiuni vizează La terenuri, proiect care nu a demarat încă

Și în acest an clujenii vor trebui să se mulțumească doar cu patinoarul din Piața Unirii. După cum arată proiectele primăriei această situație se va perpetua și în anii următori. Nu există un proiect concret, demarat care să poată fi finalizat până iarna viitoare. Boc a avut doar idei, niciuna însă nu a fost pusă în practică. Primarul a părut că este chiar iritat de întrebarea jurnalistului privind patinoarul, ca și cum e sătul de acest subiect. Vă anunțăm domnule Boc că și clujenii sunt sătui de promisiuni pe care le repetați la nesfârșit în fiecare campanie electorală, iar după ce vă instalați la primărie utiați de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *