FOTOGRAFILA

În lipsa Oserului tradiţional, închis de COVID-19, clujenii şi-au organizat unul în poartă

Piața de vechituri a Clujului este închisă de la debutul pandemiei, astfel că unii clujeni se adaptează și caută alte metode pentru a-și vinde hainele sau obiectele care nu le mai doresc. În fața unei porți de pe strada Caisului din Cluj-Napoca a fost amenajat ad-hoc un stand unde cineva vinde haine și alte obiecte.

Vânzătorul și-a scos o masă afară, ocupând o bună parte din trotuar, și a însirat haine și obiecte, ca pe o tarabă. Lângă masă, a fost amplasat un stativ cu umerașe pe care se găsesc și mai multe haine. Papucii sunt toți aruncați pe sub masă sau pe lângă masă, într-o dezordine care nu prea te îmbie să te apropii. 

O hartă mare, desfăcută, este întinsă pe tot trotuarul, iar lângă ea și-a găsit loc un covor. O cutie plină cu alte haine completează peisajul. 

Dezordinea generală îți lasă impresia că cineva a vrut să arunce toate aceste lucruri, dar dacă te apropii un mesaj scris pe un carton, în română și engleză, îi anunță pe potențialii clienți că pot să plătească oricât vor. Este puțin probabil ca vecinii de pe strada Caisului din carterul Zorilor, o stradă cu case frumoase, să aprecieze amenajarea unui mic oser pe trotuar. 

Clujenii duc dorul pieței de vechituri și sunt foarte nemulțumiți de decizia autorităților de a o menține închisă. Oserul organizat în fiecare sâmbără aduna sute de persoane, vânzători și cimpărători, fiind foarte apreciat de clujeni. Autoritățile clujene au considerat însă că acesta nu ar putea reprezenta un loc sigur în ceea ce privește răspândirea COVID-19. Ocuparea abuzivă a trotuarelor și vânzarea hainelor în stradă nu reprezintă însă o alternativă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *