EditorialVocea ta

În fiecare an avem aceeaşi poveste: cum lasă de distruse festivalul de muzică pe stick, Untold, gazonul de pe Cluj Arena şi Parcul Central şi câţi bani „intră” în Cluj-Napoca, dar pleacă majoritar în conturile lui Buta, de fapt

Şi tot se mai găsesc cei din Oastea Domnului Nostru Emil Boc care să creadă şi să nu cerceteze, care să spună că totul este în regulă, vin bani cu nemiluita, gazonul se repară, câştigă falimentara Cluj-Napoca.

Aşa arată azi gazonul de pe Cluj-Napoca – festivalul a lăsat, ca în fiecare an, urme adânci în gazon. Încă nu avem imagini despre cât au distrus şi în acest an pista de atletism din tartan, mândria lui Alin Tişe din anii în care Cluj Arena era dată în folosinţă.

Fostul jurnalist Mihai Hossu nu este din categoria celor care cred şi nu cercetează. El vine cu chestii concrete să demonstreze cât rahat se mănâncă cu privire la banii pe care-i câştigă Cluj-Napoca de pe urma NESIMŢITOTECII Untold.

Scrie Mihai Hossu:

„Probabil că ați auzit despre argumentul martorilor lui Antold, cum că banii aia multi pe care îi plătește festivalul la Cluj Arena salvează de la faliment stadionul. Că de, din 50 de milioane de euro rămași în Cluj după festival, o parte importanta s-au dus și în conturile stadionului fara de care nici noi n-am mai avea ce povesti, nici Buta ce număra, nici Emil ce poza.

Aha. Prin grija finului, societatea Cluj Arena închiriază stadionul oricărei entități capabile să organizeze un concert, o cantare, o ceva cu boxe. S-a pus și un preț pe astfel de distracție, cu multe zerouri de altfel. 25 000. Lei, pe zi. In bani străini, 5000. Euro, pe zi. Hai sa zicem că Buta a intrat la Păunel in birou și a zis:

– Meștere, la prețul asta iau stadionul doua saptamini. Fa și tu o reducere daca vrei și poți, îți dai seama că nu mi-e ușor nici mie să-ți plătesc 14x 5000 egal 70 000 euro că nu vine lume, biletele-s ieftine, fac și eu un bisnis pentru orașul ăsta să rămână aici banii!

Nu știm dacă Păunel a fost sensibil la rugămințile lui Buta. Sa sperăm că nu, sa zicem că da. Dar noi ne raportăm la prețul de listă fara „discont” și presupunem că Antol a plătit prețul de listă pentru cele două săptămâni de chirie, 70 000 euro.

In tot acest timp, cat Buta negocia cu Tise cât și mai ales cum sa nu plătească, pe holul Consiliului Județean aștepta Radu Rațiu, director Cluj Arena. E poftit înăuntru după ce pleacă Buta.

– Șefu, avem o problema!

– Lasă problemele, mă! Tocmai am adus 70 000  euro în Cluj, nebunule. 70 000! Ba, îți dai seama?

– Șefu, ce facem cu U Cluj? Aia plătesc 9000 de euro pentru un meci. Și joaca 24 într-un sezon. Egal 216 000. Euro.

– Ești prost? Mă pis pe ei, și așa în două-trei ani ii unesc cu aia din deal, da-le vânt că ne trebe stadionul!

– Șefu, daca aia joaca 3 meciuri la Mediaș înseamnă că noi pierdem 9000x 3 egal 27 000. Euro. Ăștia îi scădem de fapt din aia 70 000, că nu-i mai luam.

-Ba, mă leși? Nu scazi nimic, aduni. Așa se face statistica. Io sa te învăț?

Cluj Arena ia cu o mână astronomică suma de 70 000 euro de la Antold în același interval de timp in care pierde 27 000 euro de la U Cluj.

Aveți acum dimensiunea astronomică a marelui câștig financiar al Cluj Arena de pe urma unui festival la care participă 400 000 de oameni?

43 000 euro, daca stadionul se da conform grilei de preturi unde o cantare egal 5000 de euro și un meci de liga 1 egal aproape dublu, 9000 de euro.”

Știu nunti la care sala de mese costa mai mult.

Şi tot mai apar Martorii Domnului Nostru Emil Boc să ne spună că ne înşelăm, câştigul Cluj Arena este de 120000 de euro. Şi dau link-uri la presa de chitanţier din Cluj-Napoca în care se spune cât costa REPARAREA gazonului distrus.

Ce să te aştepţi să înţeleagă indivizi a căror înbţelegere „nu înţelege” (nu rumegă, nu discerne) diferenţa dintre câştig şi bani daţi pentru a reface ce s-a distrus, care cred că reparaţiile sunt un câştig? Să repari ce-ai stricat nu e un câștig – dar acesta este nivelul.

În orice caz este minunat că U Cluj, denumită „echipa fanion a Clujului” când are nevoie Emil Boc să se afişeze cu ea pentru PR, este alungată din oraş în fiecare an, pe minciuni privind câştigurile FA BU LOA SE ale oraşului – alea 100 de milioane de euro pe care le „vor sparge” festivalierii la Untold, după cum declarau la început şi care s-au îmjumătăţit la final. E mul şi 50 de milioane în 4 zile, dar banii aceştia iau drumul conturilor lui Buta şi ai „cumetrilor” lui, nu ai oraşului. Clujeanul rămâne cu deranjul, distrugerile, mai nou cu Covid-ul, cu scumpirile, în nici un caz cu vreo facilitate de la bugetul local.