Eveniment

In Emiratele Arabe esti platit in aur daca slabesti. Cat a obtinut barbatul care a dat jos 26 de kilograme

Oficialitatile din Emiratele Arabe au gasit o metoda inedita de a determina populatia sa se puna pe slabit: platesc in aur fiecare kilogram de care scapa supraponderalii 

Pentru fiecare kilogram pierdut, un cetatean din cele sapte Emirate Arabe primea un gram de aur, pentru fiecare kilogram peste 5 kg obtinea 2 grame, iar daca depasea 10, aurul ajungea la 3 grame. A fost metoda inedita prin care autoritatile  au decis sa-si ajute cetatenii care se lupta cu greutatea sa slabeasca.

Recordul l-a detinut Ahmad al-Sheikh, un arhitect sirian in varsta de 27 de ani, care a resit sa plece acasa cu 63 de grame de aur in valoare de peste 2.700 de dolari. El cantarea la inceputul progarmului 146.7 kg  si a fost a fost singurul dintre cei 2.648 de participanti care a slabit 26 de kilograme.

Obezitatea este o problema din ce in ce mai mare in statele din Golf, atribuita succesului pe care o are mancarea de tip fast-food si sedentarismului. Campania din Dubai, care a inceput anul trecut pe 19 iulie si s-a sfarsit anul acesta pe 20 august, nu s-a bucurat, insa, de foarte mare succes. Cetatenii de aici, destul de bogati datorita afacerilor cu petrol, nu s-au ambitioant foarte tare pentru cateva zeci de grame de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *