Sanatate

În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie

Scris de 457

Nu am scăpat de pandemie, chiar dacă autoritățile par a nu fi atât de îngrijorate. La Cluj, numărul celor spitalizați cu infecție s-a dublat în două săptămâni.

Raportul Ministerului Sănătății cu referire la numărul de internări din ultima săptămână, în țară, arată că la Cluj sunt internați 46 de pacienți, față de 34 lunea trecută și 21 în urmă cu două săptămâni.

E cel mai mare număr de pacienți internați într-un județ din țară, după București cu 154.

Dintre cei 46 de pacienți internați, șase se află la Terapie Intensivă, în stare critică.

La nivel national, avem 3.974 de cazuri noi de COVID care au fost înregistrate săptămâna trecută, reprezentând o creștere cu 50% a infectărilor față de săptămâna anterioară. Au fost raportate 13 decese, iar 696 de persoane sunt internate în prezent, un copil fiind la Terapie Intensivă.

Dacă în săptămâna 13-19 iunie au fost înregistrate 2.609 noi infectări, în intervalul 20-26 iunie au fost înregistrate 3.974 cazuri noi de persoane infectate, conform buletinului săptămânal publicat luni de Ministerul Sănătății.

Media zilnică a cazurilor depistate a fost de 567 de infectări săptămâna trecută.

În plus, de la 504 pacienți internați în urmă cu o săptămână, acum sunt 696 de pacienți cu COVID internați, dintre care 58 la ATI, față de 46 în 21 iunie.

Sunt 78 de minori internați, față de 48 în urmă cu șapte zile. Unul dintre copii este internat la ATI, pentru prima dată după șase săptămâni cu niciun copil la Terapie Intensivă. Copilul aflat la Terapie Intensivă este din județul Argeș.

Incidența la 14 zile a crescut de la 0,14 la 0,18.ULTIMA ORĂ

 • Acum 40 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 48 mins Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 54 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 5 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE