Efectele instaurării stării de urgență se resimt deja în economie. De exemplu, încasările la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca au scăzut cu 7,5 milioane lei în partea a doua a lunii martie doar la capitolul impozit pe venit global. Această scădere vine pe fondul reducerii activității mai multor firme din diverse sectoare economice. În aprilie se așteaptă o diminuare și mai drastică a bugetului local.
„Starea de urgență duce la o cădere economică în Cluj-Napoca și se resimte în activitatea firmelor, dar și în privința încasărilor la bugetul local. Pe luna martie, cota din IVG (cota din tot ceea ce se muncește în acest oraș și ni se redistribuie nouă de la București) este de 43 milioane lei și este mai mică cu 7,5 milioane lei față de media lunară prognozată la realizarea bugetului. La realizarea bugetului ne-am așteptat să avem 50 milioane lei. Nici în luna aprilie lucrurile nu vor sta mai bine având în vedere că întreaga lună este prinsă în stare de urgență”, a declarat primarul Emil Boc, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local.
Conducerea Primăriei a precizat că va trebui restructurat în continuare bugetul pe 2020 pentru a putea rămâne în parametri funcționali pentru a asigura buna funcționalitate a orașului.