Straineze

În contextul în care Putin este absent de la eveniment și nu a permis organizarea funeraliilor de stat, participarea premierului Ungariei la înmormântarea lui Mihail Gorbaciov, e doar o altă cățărare în copac spre a a-și arăta curul Europei

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, s-a deplasat sâmbătă dimineață la Moscova cu pretextul că îi aduce un omagiu fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, a informat Bertalan Havasi, șeful de presă al premierului, pentru MTI, transmite index.hu.

Fostul șef de stat și secretar general al partidului va fi înmormântat în cimitirul Novogeevici din Moscova, înaintea căruia va avea loc ceremonia publică în colonada Casei Sindicatelor din Moscova.

Delegația maghiară este formată din politicianul Fidesz Tamás Deutsch, istoricul Mária Schmidt, directorul politic Balázs Orbán și avocatul și politicianul Imre Kónya, a declarat șeful de presă de la Budapesta.

Vizita lui Orban are loc în contextul în care Vladimir Putin nu și-a dat acceptul pentru organizarea de funeralii de stat pentru Mihail Gorbaciov și a restrâns activitățile la doar două ore. Mulți ruși îi poartă resentimente lui Mihail Gorbaciov pe care îl consideră vinovat de căderea URSS și, implicit, ”decăderea” Rusiei pe plan internațional.

Dar acest eveniment este un bun prilej de milogeală a ungurilor perntru gazul rusesc (mari bărbați, dârji, ar râde și cu caii de ei strămoșii lor!) și de înțelegeri subterane între Putin și coada sa de topor, Viktor Orban.