Din oras

În Clujul imobiliar, vecinii nu sunt nemulțumiți că se construiesc blocuri între case, ci că nu se fac blocuri mai mari!

Pe strâmta stradă Croitorilor, lângă Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie, o viitoare construcție cu 3 etaje plus mansardă stârnește nemulțumirea vecinilor.

Aurel Roșca, proprietar de la numărul 29, a contactat Ziar de Cluj, nemulțumit nu de faptul că vecinul său vrea să construiască un mic bloc între două case, pe o stradă strâmtă, deja înțesată de mașini, ci pentru că vecinul nu a cumpărat și proprietatea sa, pentru a construi un bloc mai mare:

„Vecinul de la 27 a demolat casa. Aici au fost 3 case identice, de 100 de ani. Au fost identice cu cele unde locuiesc eu, numai mai rele, că nu a locuit nimeni în ele de 20 de ani. S-au vândut de două ori, primii cumpărători au vrut să construiască, dar lor nu le-au aprobat. La cel care a cumpărat acum i-au aprobat. Și ne-au chemat de două ori și pe vecini, așa cum se cheamă, la Urbanism, la Primărie. Și eu le-am spus, sunt 3 case vechi, le-am arătat planul de situație, pe 12 metri cum să construiești?

Uitați lângă spital ce cocioabă rămâne, lângă spitalul acesta faimos. Și să vedeți ce urât arată și în spate la spital!

Pe parcela asta vecinii vor să construiască și să știți că a vorbit la ședință numai primarul, niciunul de la Urbanism. Singurul care a spus ceva, când a văzut planul de situație, un profesor arhitect. Și am repetat eu ideea profesorului, să se construiască pe toate 3 parcelele, pe a mea, pe cea demolată și pe cea de lângă spital, să iasă ceva frumos!

Eu nu doream să vând altfel, dar, dacă tot se construiește! Mie, dacă îmi dă un apartament, eu m-aș duce de aici! Lângă spital stă o doamnă în vârstă.

Pe parcela unde au demolat vor să facă 3 etaje plus mansardă. Ia ce ia din lumină, dar tot mai rămâne, cât rămâne! Au făcut socoteli. Dar, vă dați seama, dacă construiește pe această porțiune din mijloc un bloc…

Eu le-am zis la ședință: aici sunt 3 carii! Dumneavoastră vreți să lăsați să repare caria din mijloc. Uitați ce urât arată, lângă spitalul acesta faimos! Să construiască când vine un investitor și vrea să facă ceva pe 36 de metri și atunci iese ceva frumos. Pentru oraș vorbesc!”, a conchis domnul Roșca.

Așadar, pe o străduță strâmtă, cu o singură bandă de circulație și una de parcare, cu trotuare deosebit de înguste, vecinii sunt nemulțumiți nu de faptul că se ridică un nou „bloculeț”, ci că nu se face un bloc mai mare, „pentru ca să iasă ceva frumos, pentru oraș”, bineînțeles! Ei vor în schimb apartamente în alte zone, scăpând astfel de haosul de pe stradă, care nu poate fi evitat în urma construirii a noi blocuri.

Chiar dacă noile imobile ar avea parcări subterane, la ieșirea din parcare, oamenii ar sta bară la bară, câte o jumătate de oră, până să iasă de pe minunata stradă semicentrală, din zona Pieței Mihai Viteazul. Vecinii își doresc să vândă și să plece, iar după ei, potopul urbanistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version