In vizor

În Cluj-Napoca, orașul care mustește digitalizare, trebuie să stai, strămoșește, la coadă, că nici un site nu funcționează când ai nevoie de el. Faceți contract cu Supercom, că amenda-i mare – ne zice Boc. Iar timpul vostru pe la cozi nu are valoare

În orașul în care inteligența e dată de WC-urile publice la preț de garsonieră primarul își amenință votanții cu amenzi dacă nu-și fac contract nou cu unica firmă de salubritate. E orașul care mustește de digitalizare, dar în care nici un site nu funcționează când ai nevoie și trebuie să stai, strămoșește, la coadă. Că Supercom intră, din 27 ianurie 2023, să ridice deșeurile menajere, dar online se pot face contracte din 23 ianuarie. Azi am accesat site-ul. CONCLUZIA: la coadă, fizic, birjar, ce Excelența Sa! Însuși primarul oricui (al Untold, al imobiliarilor de cumetrie, al Supercom), nu al clujenilor, ne amenință cu amenzi draconice dacă nu facem contract cu unicul operator căruia I S-A ÎNCREDINȚAT, PRIN ATRIBUIRE, salubritatea menajeră. Clujenii vor plăti factura la gunoi, per kilogram, în funcție de cât colectează selectiv – OSĂ vedem ce înseamnă asta într-o operațiune care are UN SINGUR OPERATOR. Și, cum spuneam, asociațiile de proprietari și persoanele fizice sunt obligate să-și încheie noi contracte, amenzile fiind draconice. Schimbările vor începe în cartierele de case. Ca acum vreo 5 ani, când o firmă de salubritate arunca peste gard niște saci din polietilenă – și, de atunci, FÂS!

Zice Boc: cetățenii au la dispoziție o lună ca să încheie noile contracte. Există mai multe locații unde se poate face acest lucru, iar din 23 ianuarie 2023 s-ar fi putut face și online, pe site-ul Supercom. Doar că hackerii, 24 ianuarie, zile punte, atribuire directă, masonerie șamd – iaca, nu se poate.

Clujenii trebuie să facă noi CONTRACTE pentru SALUBRITATE! Boc: "Amenzile sunt draconice" / Plata la kg, de la final de ianuarie

„Vom începe treptat, cu schimbarea pubele. Am cerut firmei Supercom să își actualizeze site-ul și am fost informat ca, din 23 ianuarie, se va putea încheia contractul și online. Dacă nu, amenzile sunt draconice. Va fi perioada de tranziție de 1 lună de zile, dar apoi se va intra cu sancțiuni”, a spus Boc despre ce OSĂ se întâmple, dupăce anul trecut, mașinăria sa de vot din Consiliul lui local a votat proiectul de hotărâre privind atribuirea contractului de colectare și transport a deșeurilor municipale către Supercom. Firma bucureșteană a câștigat salubrizarea menajeră în tot județul Cluj, pentru următorii 10 ani.

CITEȘTE: DEZBATERE: ”Când vom plăti la Cluj pentru cât gunoi producem?”. Nimeni nu știe. Supercom pare depășită de situație

Noul operator OSĂ amplaseze pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și astfel se va calcula cât are de plătit fiecare clujean în parte. Acest  demers ar urma să încurajeze și mai mult colectarea selectivă a gunoiului, ținând cont și de faptul că stația de sortare a deșeurilor, proiect al Consiliul Județean, va fi dată în curând în folosință.

Parcă și vedem pubela smart zicând, după cântărire: ”punguță, doriți?”

Conform lui Iancu Pintea, președintele comisiei de licitație publică, instalarea noului operator de salubritazare în oraș va dura până la 6 luni.

„Au un termen maxim de 6 luni, ei vor încheia contractele, vor angaja personal, vor aduce utilaje și vor încheia rapoarte lunare. La început, vom avea campanii de informare a publicului pentru colectarea selectivă corectă a deșeurilor menajare. O să avem nevoie de ajutorul Poliției Locale și al municipalității”.

Cum se va calcula mai exact factura?

Țineți-vă de scaun să nu cădeți: cică la case și la agenții economici, deșeurile vor fi cântărite din poată în poartă, șoferul mașinii va elibera un bon în funcție de cantiate, care va fi atașat la facuta lunară. În Cluj-Napoca unde nici măcar buzile smart la preț de garsonieră nu eliberează bon?! Și cui eliberează bon șoferul, dacă nimeni nu este acasă ”la case”, că poate sunt și clujeni care muncesc nu numai funcționari în Bocăria Cluj-Napoca puși la prime de îngrășat?

La blocuri, deșeurile se vot cântări paușal, toate pubele din zonă, iar împărțirea costurilor se va face la numărul de locuitori arondați arealului respectiv.

În toată această nouă afacere politică de cumetrie, extrem de puturoasă, nu trebuie să rețineți decât faptul că multpreafericita companie Supercom este patronată de un milionar mason. Cei care au pierdut contractul erau relevanți ca sponsori politici pe vrema PD-L. Acuma e vremea USL3.0.

Supercom SA București aparține familiei lui Ilie Ciuclea, un milionar de top, fost senator PSD și, mai apoi, vicepreședinte al UNPR. Denumit de presă ”Lordul gunoaielor”, Ilie Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. Presa a scris că Supercom SA a fost înființată de Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase, și cedată, ulterior, familiei Ciuclea.

Compania Supercom a declarat pe anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Compania are contracte de salubrizare în București, Dâmbovița, Bistrița, Hunedoara, Caraș-Severin, Ilfov, Ialomița și Gorj.

Supercom a mai câștigat în 2014 contractul de salubrizare cu Primăria lui Emil Boc, în valoare de 30 de milioane de lei pentru tot orașul, însă a pierdut acest contract, după ce Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a stabilit, în urma plângerilor înregistrate de Brantner și Rosal, că societatea a fost favorizată de municipalitate la licitație, iar instanțele au mers pe mâna deciziei și au scos firma din cărți.

CITEȘTE: Saga WC-urilor publice la preț de garsonieră continuă în municipiul cu bugetul ”strâmtorat”. Firma câștigătoare a dat buzi inteligente la toată Patria. Atâta tot că astea stau mai mult închise și nefuncționale