In vizor

În Cluj-Napoca, investițiile publice sunt inaugurate de mai multe ori, „aproape finalizate”. Skatepark-ul Rozelor, un exemplu de PR politic paralel cu realitatea

Primarul Clujului și-a făcut un obicei, în cel de-al cincilea mandat, din a preinaugura facebucistic obiective de investiții pe care le declară sau „aproape de finalizare”, ori finalizate 75%, 25%, 87%, cât consideră echipa sa de PR politic. În acest fel, se creează senzația (iluzia) că la Cluj-Napoca inaugurările sunt multe și dese, că se construiește mult, mult mai mult oricum decât în alte orașe din țară, unde primarii dorm pe ei și nu fac nimic!

Șmecheria de PR e simplă: nu avem ce inaugura luna asta? La ce stadiu e Baza Sportivă La Terenuri? 30%? Facem o vizită de lucru și anunțăm că e gata 30%! Dar Parkingul Hașdeu? 98%? Vizităm, tragem 50 de poze și le punem pe Facebook, să aibă la ce aplauda aplaudacii, sub ce posta postacii de partid, pentru ce ne lăuda lăudătorii! Ș.a.m.d. Nu contează că în luna respectivă, că în jumătatea de an, nu s-a finalizat nimic. Important e că lună de lună naivii au fost hrăniți cu iluzia multelor realizări. Așa se face politică eficientă la Cluj, așa se iau voturi!

Skatepark-ul Rozelor este un exemplu grăitor în acest sens. Declarat „aproape finalizat” de către edilul lăudăros acum o săptămână, astăzi era încă un șantier. Cel mai probabil, până să fie gata pe bune, Parcul Rozelor va mai fi „aproape inaugurat” pe Facebook de vreo 2-3 ori, să se vadă că e fain la Cluj, că suntem cei mai modernizați din țară!

„Cluj-Napoca: Skatepark de nivel european, aproape de finalizare

Skatepark Rozelor este unul dintre cele mai moderne parcuri de acest profil din țară. Lucrările actuale vizează extinderea zonei de agrement de la 1050 de mp la 2157 mp astfel încât facilitățile oferite celor ce practică sporturi urbane precum skateboardingul sau bikingul să se plieze mult mai bine pe nevoile lor.

Skateparkul extins va fi capabil să găzduiască evenimente și competiții sportive de talie internațională și oferă clujenilor pasionați de aceste sporturi un loc ideal pentru petrecerea timpului liber.

Proiectul propune și reabilitarea ariei existente a parcului. La finalizarea lucrărilor, parcul va beneficia de facilități moderne – zone de ședere, sistem de iluminat inteligent, sistem de irigare sau grupuri sociale automate. 

Proiectul de extindere pentru Skatepark Rozelor a fost votat în cadrul procesului de bugetare participativă 2018”, a postat primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook, în 30 iunie 2021.

Astăzi, 6 iulie, pe teren am întâlnit următoarea situație:

Gazon uzat, lipsă pe alocuri:

Bănci cu stinghii rupte:

Saci neridicați, plini cu gunoaie, împrăștiați prin tot parcul:

Marcaje șterse, alei deteriorate:

Șantier insalubru în zona de extindere:

Șantier în zona spațiilor sportive și a locurilor de joacă:

Situația de mai sus, cu o tușă grosolană de PR politic paralel cu realitatea, este prezentată drept:

„Cluj-Napoca: Skatepark de nivel european, aproape de finalizare”

Cât de „aproape”? Nu știm. Ce înseamnă „nivel european”? Nici asta nu știm exact, dar sună bine! Și asta este tot ceea ce contează la Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *