Din oras

In centrul Clujului se pregateste o noua scoala

O cladire veche, proaspat renovata va fi in curand gata de a intra in procedurile de avizare pentru a deveni scoala cu clasele 1-4. Se afla chiar langa Biserica Bob si apartine Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Cladirea are geamuri termopan, a fost zugravita si renovata si urmeaza sa i se aduca mobilierul.

“E gata si cladirea si terenul care va fi curtea scolii. Va fi pusa in functiune anul viitor. Pe langa clase, au fost amenajate o sala de sport, alta pentru medic, sala profesionala si altele”, a precizat parintele Nicolae Tap, preotul paroh al Bisericii “Ioan Bob”.

Pentru a se elibera spatiul necesar curtii scolii si a piatetei de alaturi, a fost nevoie sa se renunte la micul parc si la o cladire paraginita din zona.

“Planurile sunt ca scoala sa fie deschisa din toamna anului viitor, trebuie sa fie supusa tuturor procedurilor de autorizare”, a mai spus preotul.

Pentru a primi aprobarile necesare, este nevoie de mai multe evaluari, intre care si una de la ARACIS – Agentia Romana de Asigurare A Calitatii in Invatamantul Superior, precum si aprobare de la Consiliul Local Cluj, potrivit lui Valentin Cuibus, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj.

“Trebuie sa fim si noi de acord pentru autorizarea unei scoli in centru, insa, fiind cu clasele 1-4 este intre prioritatile noastre. Daca va fi insa scoala confesionala, va fi mai complicat”, a declarat Cuibus.

In ultima perioada, in toata tara, mai ales in marele orase au fost inregistrate cereri pentru suplimentarea locurilor la clasa pregatitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *