L-am întrebat pe Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, cel în mâna căruia a stat validarea listelor de candidaţi, ce atitudine a avut şi are faţă de candidatul numărul 1 la Senat, Marius Nicoară.
Acel candidat care, conform procurorilor care l-au trimis în judecată, „la dată de 28 noiembrie 2014, în jurul orei 23:45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe stradă Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, din municipiul Cluj Napoca, iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de maşină din faţă să, producând un accident de circulaţie şi intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga. În urmă impactului, a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al maşinii cu care a intrat în coliziune şi care a refuzat să depună plângere. Prin raportul de expertiză medico-legală s-a concluzionat că inculpatul Nicoară Marius Petre avea la ora indicată o alcoolemie de cca. 1,65 gr. %o (1,65 g/l alcool pur în sânge – n.red.) ”.
Ca un politician iscusit, Daniel Buda a ocolit cu graţie fiecare întrebare incomodă, făcând câte o inflexiune din voce în punctele cheie. Şi a şi repetat, ca la şcoală, răspunsul, ca să se asigure că am notat cuvânt cu cuvânt ceea ce se dovedeşte a fi doar un răspuns-clişeu.
„Pot să vă spun că la momentul depunerii candidaturii la Biroul Electoral nu exista niciun impediment, din punct de vedere statutar, care să îl facă incompatibil cu prezenţa pe listă. Iar mai departe vă spun că nu comentez şi nu am comentat niciodată dosarele care se află în curs de soluţionare, aflate pe rolul instanţei”
Întrebat dacă Marius Nicoară nu strică imaginea partidului, dacă va ajunge din nou în Senat (deja lumea îl ştia de senatorul porno, din cauza faptului că a fost surprins urmărind secvenţe deocheate, pentru adulţi, în timpul activităţii din plen), Daniel Buda a dat o nouă lecţie de PR politico-penal: „Cred că orice persoană se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la rămânerea definitivă a unei sentinţe de judecată.„