Din oras

In cate cazuri a intervenit Politia clujeana pentru protejarea animalelor

Scris de 297

Anul trecut politistii clujeni au gestionat anul trecut 24 de cazuri care vizau protectia animalelor. Oamenii legii atrag atentia ca aceste fapte se pedepsesc aspru si solicita sprijinul cetatenilor si ii incurajeaza sa sesizeze astfel de cazuri.

“In anul 2014, Politia a fost sesizata cu privire la savarsirea a 24 de fapte in privinta carora au fost incidente prevederile Legii 205/2004 privind protectia animalelor. Dintre acestea, 21 au constituit infractiuni, iar celelalte contraventii. Pe aceasta cale, dorim sa reamintim cetatenilor faptul ca pot raspunde penal pentru crearea de suferinte animalelor. Pedeapsa prevazuta de lege pentru astfel de infractiuni este inchisoarea de la 3 luni la un an sau amenda. Mai mult, in cazul condamnarii pentru una dintre infractiunile prevazute de aceasta lege speciala, instanta poate dispune ca pedeapsa complementara interdictia de a detine animale pentru o perioada de 5 ani”, au aratat reprezentantii IPJ Cluj.

Mai mult acestia spun ca probarea acestor cazuri este destul de dificila, de aceea este nevoie de implicare cetateneasca pana la capat.

“In urma unui apel prin care se reclama un astfel de caz, politistii se deplaseaza la fata locului pentru intocmirea actelor de constatare, solicitand totodata sprijin de specialitate Directiei Sanitar-Veterinare. In functie de constatari, se va intocmi dosar penal sau se va aplica sanctiune contraventionala. Mentionam ca probatiunea in asemenea situatii este destul de dificil de realizat, pentru a incadra astfel de fapte ca infractiuni, fiind necesare probe care sa ateste clar legatura dintre starea animalului ranit si actiunile incriminate de lege. Astfel, incurajam cetatenii sa apeleze la organele abilitate in astfel de cazuri, dar si sa vina in sprijinul acestora pentru probarea faptei”, arata reprezentantii Politiei clujene.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 5 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 5 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 6 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 7 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 8 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 8 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 24 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE