General

În 7 septembrie, Emil Boc ”OSĂ” mai dea niște sute de mii de lei constructorului de la ”zona de agrement” ”Surpătura cu Bălării a Clujenilor”. ”Maestrică”, parcă se ”repara” pe banii constructorilor, nu ai clujenilor”

Scris de 1318

În data de 9 septembrie, prin intermediul mașinii sale de vot din Consiliul local Cluj-Napoca, primarul Emil Boc ”OSĂ” dea încă jumătate de milion de lei, din buzunarul clujenilor, firmei ”constrictoare” (de bugete) Nord Conforest, pentru epava de investiție denumită pompos ”Pădurea Clujenilor.  Normal, este vorba despre acea lucrare despre care am tot scris în ce hal de paragină este și despre care municipalitatea, prin glasul lui ”OSĂ” Boc și al Ecoului Său Personal, Dan Tarcea, ne-au asigurat că e mai pe ”sălbăticie”, că nu este recpeționată (numai inaugurată, că nu se făcea să nu ni se rânjească satisfăcut din fața camerelor de vedere) și că ”orice minus se va remedia din banul constructorului”.

MAI MULTE DETALII AICI (CITEȘTE): Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!

Deocamdata, mai ”pe sălbăticie” este abuzarea bugetului local, iar pe banii constructorului, înseamnă pe banii clujenilor. Probabil om fi fiind cu toții proprietari la Nord Conforest și nu știm!?

”Este vorba despre un jaf”, susține activistul clujean Szakats Istvan într-o postare pe Clujul Civic. Și noi suntem de acord: este un jaf și nu este primul

“E dreptul lor să ceară” – motiva primarul Boc obligația statului de-a aproba creșterea prețurilor la gunoaie, azi vară. Întrebarea era de fapt, cine cerea.

Azi-vară se majorau tarifele pe niște servicii precar-spre-inexistente. Azi se va mai da cu banu’ gros, pe aceași dumă, într-un parc inexistent. Numim aici așa-zisa “Pădure” a clujenilor – în realitate mărăcini, alunecări de teren,  poduri hâite și o tiroliană care stă fleașcă, niciodată pornită. Da’ inaugurată o fo’? Binieînțeles. Da’ oare și mere? Binieînțeles că nu.

Fix ca și Cimitirul-Parc Moș Ion Roată, de 20 hectare, care zace total (dar total) nefolosită… de mai bine de 2 ani… că e nefolosibilă… că nu e legată la apă… că nici nu e apa trasă… nici măcar în zonă.

Acum, pe lângă Cimitirul-Parc, clujenii OSĂ mai aibă și un Parc-Cimitir. Al clujenilor și al banului public.

Degeaba toată vara, harnic cetățeanu’ posta poze cu nenorocirea inaugurată solemn de Primare.  Toată vara, primăria strângea din dințișori în negare.

Dar azi îi trece. Că azi e ziua în care va mai da și cu un extra 500.000 leuți în epava de 21 hectare, că așa a cerut pretenaru’, iar pretenaru’ nu se poate refuza. Cine e pretenaru’? Nord Conforest. Pe buletin, băeți de băeți Așchilean, Ciorcilă, Gânscă și Goia.  Cei mai de valoare băeț ai clujului. Top Forbes fiecare.

Care băeți – proprietari de facto ai primarului, când pocnesc, primaru’ execută, iar consiliul local performează ceremonia solemnă a ridicatului mânii.

Pentru a avea o idee de promptitudinea cu care se execută, evocăm cazul furajării cu bani, a închiderii rampei de gunoi de la Pata Rât – da, ați ghicit, tot cătă Nord Conforest.

În  2015  – cu un contract în valoare de 27,2 milioane lei fără TVA.

Apoi în 2016 – fără licitație, 3,5 milioane lei.

Apoi, tot în 2016 – 1,3 milioane de euro.

Apoi, în 2018 – extra 21,6 milioane lei (4,7 milioane euro).

Ședința de azi va fi încă o ceremonie solemnă în care se fac și mai bogați acei trei-patru-cinci clujeni, care ar putea să plătească 5 parcuri din asta din buzunarul de pe fund.

Ședința de azi va fi încă o ceremonie solemnă în care ne facem și mai săraci noi, restul.

Totul, cu acoperirea primărească că “n-avem ce face, că e dreptul lor să ceară”.

Hai, dom primar, hai Consiliul Local, la aerobic și azi. Ridicați ritualic mâna. Degeaba am făcut poze cât să tapetăm Sala de Sticlă cu poze din Parcul-Cimitir. Tot ați face-o.

Da’ hei, o idee. Ar fi și mai sănătos, plus și mai in-your-face și sfidător dacă ați face aerobicul asta în aer liber, direct la fața locului, în Parcul-Cimitir.

Hai, hai. Știți mișcările. Între timp noi ăștilalți, fraierii, batem ritmic din pălmuțe să vă încurajăm.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 hours Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 4 hours Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 7 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 9 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 10 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 10 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 11 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 24 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
Citește și...
General

Cod galben de ceaţă şi gheţuş

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de […]

Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE