In vizor

În 2016, liberalii Boc și Tișe îl susțineau pe Dacian Cioloș în alegeri, drept prim-ministru. În 2021, Boc s-a sucit: „Nu căuta sprijin la noi!”

Scris de 130

Alegerile parlamentare s-au desfășurat, în anul 2016, în data de 11 decembrie. Alegerile locale au avut loc cu 6 luni mai devreme, în 5 iunie.

În 2016, liberalul Emil Boc a câștigat cel de-al patrulea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, iar liberalul Alin Tișe a devenit președinte al Consiliului Județean Cluj.

În anul 2016, PNL a intrat în campania electorală pentru parlamentare desemnându-l drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș. De asemenea, Partidul Național Liberal și-a asumat și platforma „România 100”, propusă de premierul Cioloș.

După demisia Guvernului Ponta, din noiembrie 2015, ca urmare a tragediei de la Colectiv, președintele Iohannis l-a desemnat prim-ministru pe Dacian Cioloș, care a format un guvern tehnocrat. Pe fondul presiunilor sociale, Guvernul Cioloș a fost votat în Parlament atât de PSD, cât și de PNL.

La alegerile parlamentare din 2016, Cioloș a fost susținut pentru funcția de premier atât de PNL, cât și de USR, însă, câștigarea alegerilor de către PSD, cu 45%, a însemnat pentru Cioloș încheierea mandatului de premier, care a fost preluat de către pesedistul Sorin Grindeanu.

Și la nivel local, Dacian Cioloș a fost susținut în campanie, pentru funcția de prim-ministru, sub sigla PNL, de proaspeții câștigători liberali ai alegerilor locale: Emil Boc și Alin Tișe. Vă oferim mai jos o filă de istorie pe care nu ar trebui să o uităm – unul dintre pliantele electorale cu care PNL Cluj spama cutiile poștale ale clujenilor în anul 2016, înainte de alegerile parlamentare.

Față:

Verso:

Pe față, după cum puteți observa, PNL Cluj, Boc și Tișe îl promovau pe Dacian Cioloș, drept prim-ministru susținut de PNL „PENTRU O GUVERNARE CINSTITĂ ȘI COMPETENTĂ”. „ÎNDRĂZNEȘTE SĂ CREZI ÎN ROMÂNIA CONDUSĂ DE OAMENI CINSTIȚI”, își îndemnau liberalii clujeni electoratul.

Pe verso, Boc și Tișe îl girau pe Cioloș în fața clujenilor, cu poză, cu nume, prenume și semnătură.

„Dragi clujeni, vă mulțumim pentru sprijinul acordat în alegerile locale din iunie 2016. (…)

Proiectele majore ale municipiului și județului nostru pot fi realizate prin implicarea autorităților locale și județene, dar și prin susținerea acestora la nivel parlamentar și guvernamental. Un guvern liberal va sprijini proiectele Clujului, așa cum s-a întâmplat și în perioada 2009-2012, când au fost alocate fonduri guvernamentale consistente pentru proiecte de amploare, precum Autostrada Transilvania, centura Vâlcele-Apahida sau Cluj Arena.

Tocmai de aceea, PNL, prin reprezentanții săi în Parlamentul României, împreună cu o guvernare liberală responsabilă, onestă și transparentă, pot sprijini dezvoltarea orașului și județului nostru, prin susținerea și promovarea la nivel național a proiectelor noastre de dezvoltare și modernizare”, le transmiteau clujenilor Boc și Tișe.

Adică, pe scurt: votați PNL, ca Cioloș, candidatul sprijinit de noi, în calitate de prim-ministru, să ne sprijine proiectele!

În 2021, Boc s-a sucit. Potrivit stiripesurse.ro, primarul liberal al municipiului Cluj-Napoca are  un mesaj dur pentru premierul recent desemnat, Dacian Cioloș: „NU căuta sprijin la noi! Mergi la cei cu care ai dat jos guvernul!”

Emil Boc a făcut aceste declarații săptămâna trecută, în ședința Biroului Executiv al PNL, acolo unde și-a îndemnat colegii să nu se mai meargă pe alte scenarii în afară de cel stabilit inițial prin deciziile repetate ale conducerii PNL: premierul va trebui să fie de la PNL și acela va fi președintele PNL, Florin Cîțu.

„Răspunsul nostru trebuie să fie constant cu ce am spus: sarcina formării guvernului aparține celor care au dat jos guvernul PNL. Tu ai avut o majoritate și ei au obligația să dea Guvernul României, că ei l-au dat jos. Nu veniți la noi, mergeți la cei cu care ați dat jos guvernul”, a spus Emil Boc în fața colegilor lui.

Așa e în viață: ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se-ntâmple!

Așa e în politică: azi e-al nostru, mâine-al vostru, alte vorbe, aceiași oameni.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 15 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 17 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 18 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 20 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE