Din oras

In 2014, clujenii vor avea un parc sportiv modern

Pana la sfarsitul acestui an, Universitatea Babes-Bolyai planuieste sa inceapa lucrarile de reabilitare ale campusului Facultații de Educație Fizica si Sport, situat in Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”.

In 2014, toate lucrarile vor fi deja finalizate, conform reprezentantilor UBB.

“Pana la sfarsitul anului, speram sa semnam contractul si sa incepem investitia. De la momentul de start, in 7 luni trebuie finalizate lucrarile la acest proiect”, a declarat Dan Lazar, prorector responsabil cu finantarea si programele europene.

Proiectul vizeaza extinderea spațiului de invațamant, prin supraetajarea cladirii Facultații de Educație Fizica si Sport, care va aduce in plus 13 noi sali de curs, precum si modernizarea instalațiilor termice din cladire, lucrare care va genera economii la facturi. Proiectul mai cuprinde modernizarea si reabilitarea a 5 terenuri de sport, reabilitarea cailor de acces, a aleilor si a rigolelor, refacerea sistemului de iluminat exterior si a infrastructurii electrice subterane, precum si reamenajarea peisagistica a arborilor si copacilor, in baza unui studiu dendrologic intocmit in 2012.

Un proiect de aproape 7 milioane de euro

Lucrarile au fost estimate la peste 31.000.000 de lei, din care 25.000.000 de lei reprezinta finantarea eligibila de la Uniunea Europeana si 6.000.000 de lei reprezinta TVA-ul aferent proiectului. Finanțarea care ii revine Universitații in cadrul acestui proiect european se ridica la 1.000.000 de lei.

“Pentru noi, acest proiect este unul dintre cele mai importante. In momentul de fata, Universitatea deruleaza peste 86 de proiecte, dar prin prisma finantarii atrase, de ordinul zecilor milioane de euro,  acest proiect este cel mai important, atat din punctul de vedere al atragerii de resurse europene, cat si din cel al dezvoltarii campusului “, a mai spus prorectorul Lazar.

Dupa etapa de finalizare a procesului de modernizare, Parcul va fi cel mai mare campus sportiv din Europa Centrala si de Sud-Vest.

Pe viitor, Universitatea si-a propus alte trei obiective: reabilitatea pistei de atletism, reabilitarea „Aleii de sanatate” si refacerea poligonului de tir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *