In vizor

Impuscaturi la Janis. Patronul Adi Munteanu: "Daca un nebun face pe cowboy-ul intr-un loc public, sa intervina autoritatile"

Un  incident violent s-a petrecut intr-unul dintre localurile grupului Janis din Cluj-Napoca. Un barbat a tras cu arma in barul Bibliotecii Centrale Janis. Barbatul a intrat ieri dimineata in bar, la ora 09.00, si a amenintat niste tineri cu arma. Din fericire, nicio persoana nu a fost ranita. Patronul grupului Janis, Adrian Munteanu, arata ca angajatii barului nu au luat nicio masura, deoarece este responsabilitatea autoritatilor sa intervina atunci cand „un nebun face pe cowboy-ul intr-un loc public”.

Ghinionul il urmareste pe patronul localurilor Janis. Dupa ce mai multe localuri de-ale sale au trecut prin cateva incendii, ieri dimineata un barbat a intrat cu o arma in cafeneaua Bibliotecii Janis Stuf, din centrul orasului, amenintand niste tineri care se aflau in local. Dupa un schimb de replici, barbatul a tras cu arma in plan vertical.

Faptele au fost confirmate de reprezentantii IPJ Cluj.

“In noaptea de 27 spre 28 aprilie, un barbat de 42 de ani din Cluj-Napoca, pe fondul consumului de bauturi alcoolice si a altercatiilor verbale cu alte persoane, a uzat de o arma neletala in incinta unui local public”, a declarat Simona Virci, purtator de cuvant al IPJ Cluj.

Potrivit politistilor clujeni, barbatul a tras cu arma in plan vertical, astfel ca nicio persoana nu a fost ranita. El a folosit un pistol cu proiectile de cauciuc.

Patronul Janis Group, Adrian Munteanu, spune ca barbatul care a intrat cu arma in bar nu era un client fidel, si ca i-ar fi confundat pe tinerii pe care i-a amenintat cu arma.

„Nu s-a luat nicio masura anume, nu este treaba noastra, nu putem sa raspundem de comportamentul cetatenilor-clienti, in general… Incidentul s-a petrecut ziua (in bar/cafenea Biblioteca Centrala Janis, nu in club), intre 8:59 si 9:05, atat cat a stat posesorul armei. Totusi, va spunem ca din imaginile inregistrate de camere, puse la dispozitia politiei, se poate deduce ca individul care avea „pocnitoarea” i-a confundat pe tinerii pe care i-ar fi amenintat. Nu au existat violente fizice inregistrate de camere. Posesorul armei cu bile de cauciuc (cu permis, am inteles) nu este un client de-al nostru, nu a mai fost vazut niciodata la noi”, sunt precizarile facute de Adrian Munteanu.

Acesta mai este de parere ca este datoria autoritatilor sa opreasca astfel de fapte. „Pe de alta parte, daca un nebun face pe cowboy-ul intr-un loc public, credem ca alte organe trebuie sa intervina, inclusiv psihiatrii. Important e ca nu s-a intamplat nimic, n-a patit nimeni nimic, era, in definitiv, o arma non-letala…”, adauga Muntean.

In acest caz, politistii efectueaza verificari pentru a stabili conditiile in care s-a produs incidentul si pentru luarea masurilor legale care se impun.

Foto: Eugen Olariu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *