In vizor

Împărțirea de avertismente, soluția lui Pivariu pentru lipsa sistemelor de colectare a apelor pluviale în Florești

Străzile din Florești s-au transformat din nou în canale navigabile din cauza ploii care nu s-a mai oprit de noaptea trecută. Oamenii reclamă faptul că apa care se adună pe stradă le intră în garaje sau chiar în apartamentele de la parter. 

Strada Porii a fost printre cele mai afectate, iar cei care locuiesc aici reclamă faptul că tot ei sunt făcuți vinovați că au acceptat să cumpere apartamente ieftine. Nu sunt de vină contructorii care au încercat să își maximizeze profitul și au improvizat pentru sisteme de colectare pentru apele pluviale sau nu le-au făcut deloc. Desigur că vechiul sistem de canalizare și de colectare a apelor pluviale nu face față numărului foarte mare de blocuri noi cărora constructorul nu le-a făcut sistem de colectare a apelor pluviale ci în mod convenabil s-au legat la rețeaua de canalizare. 

„Pe Porii e dezastru, toate canalele sunt în aer de fiecare dată când plouă. Replica e că doar ați luat apartamente mai ieftine! Cei de la compania de apă zic ca infrastructura e praf și chiar nu se poate face nimic”, potrivit unui cetățean care locuiește pe Porii. 

Ziar de Cluj a solicitat un punct de vedere de la Primăria Florești pentru a afla ce măsuri sunt luate pentru ca această situație să fie remediată. Se pare că Primăria împarte avertizări celor care nu au realizat un sistem de colectare a apelor pluviale. Niște amenzi mari ar fi probabil mai eficiente, și poate ar fi un semnal de alarmă și pentru ceilalți constructori. 

„Unul dintre motive este cantitatea mare de precipitatii căzută în timp scurt, apoi situații în care la blocuri de fapt să nu existe sistem de colectare a apelor pluviale, ci să le fi legat constructorii, convenabil, la rețeaua de canalizare. Sunt alte situații în care colectorul de la ape pluviale de pe un bloc e lasat la 20 de cm deasupra aleii. Primăria Florești a pornit o acțiune de verificări si deocamdată s-au dat avertismente pentru construcțiile de blocuri de locuințe care nu au sistemul de colectare ape pluviale făcut corect și legal”, transmite Primăria Florești.

Consilierul județean Adela Deheneș atrage atenția asupra faptului că pentru a rezolva această problemă ar trebui sparte toate străzile, făcută rețeaua de colectare a apei pluviale și apoi reasaltat.

Florestiul nu are rețea de colectare a apei pluviale. Construirea acesteia ar fi / ar fi fost în sarcina primăriei. Când plouă mult, apă rămâne deasupra betoanelor, până se scurge încet în pământ. O mică parte este preluată de rețeaua de ape menajere, care nu este construită să facă față și unei asemenea cantități de apă de ploaie. Firește cunosc toți problema. Dar pentru a remedia acum, ar trebui spart tot și construit o rețea de colectare a apei pluviale, care în afară de tot deranjul ar aduce după sine și o taxă corespunzătoare. Acestea sunt condițiile pentru a face față ploilor fără inundari regulate. Cunoscând toate datele, este de văzut dacă autoritățile respectiv cetățenii doresc într-adevăr să se rezolve.

Floreștenii mai au puterea să facă haz ne necaz și anunță că își vor achiziționa bărci pentru a putea străbate străzile din comună. Ba chiar un cetățean și-a oferit serviciile de gondolier.

Gondolier ofer servicii: casă – muncă și muncă – casă … iar daca apa depașește jumătate de metru am si iaht.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version