Rautacisme

Imobiliare a la Cluj! Garsonieră „clasică”, prezentată drept „finisată și utilată modern”, la numai 230 de euro!

Scris de 93

Din păcate, nici proprietarii de garsoniere din Cluj, nici intermediarii nu au învățat încă lecția crizei. Cu toate că pandemia i-a lăsat fără clienți, cererea pentru chirii scăzând dramatic în ultimele luni, proprietarii și „profesioniștii” din imobiliare promovează aceleași garsoniere „clasice”, e drept, la un preț mai mic, cu aceleași texte paralele cu realitatea.

Este și cazul garsonierei de mai jos, prezentată în anunțul de pe compariimobiliare.ro drept „finisată și utilată modern”:

„Va oferim o garsoniera de inchiriat, situat in Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni . Garsoniera este situata la etajul 3 intr-un imobil cu 4 etaje, avand suprafata utila de 28mp. Aceasta este confort 1 , semidecomandat, dispunand de 1 dormitor, 1 baie, 1 bucatarie. Acesta este finisat si utilat modern, si este echipat cu frigider, aragaz si masina de spalat, centrala pe imobil”, sună anunțul.

Să vedem, din imaginile de prezentare, ce înseamnă modern, în limbajul imobiliar de la Cluj!

Prima fotografie ne arată un calorifer vechi, un aspirator și balconul închis cu geam termopan, cu niște cârpe pe jos. Fiind aleasă ca prima fotografie, aceasta ne arată, practic, ce e mai modern și mai bun la această garsonieră:

În a doua poză vedem faianța verde din baie, model în vogă acum 20 de ani. Oglinda e una rudimentară, cada e „clasică”, la fel și chiuveta:

În a treia fotografie, modernismul este reprezentat de un televizor color de acum 3 decenii. Nu mai vorbim de mobila de cămin studențesc:

Holul nu mai are nevoie de nicio prezentare. Imaginile vorbesc de la sine:

„Lavițele” din cameră ne vorbesc despre modernismul din secolul trecut:

În baie, mașina de spălat trage să moară. Aceasta a fost modernă acum 10 ani:

Bucătăria are instalații de apă improvizate, „modernizate”, probabil, în urma unor defecțiuni:

Imobiliare a la Cluj! Una e textul, alta e poza și alta realitatea! În realitatea pandemiei, însă, această bombă va sta pe piață neînchiriată, cel mai probabil, cu caloriferul în prim plan, multă vreme de acum încolo!ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 3 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 3 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 4 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 5 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 5 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 18 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 19 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 1 day Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 2 days Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE