FEISBUCISME

ÎMPODOBEȘTE, MAMĂ, ACADEMIA ROMÂNĂ

S-a pus jurnalistul Constantin Neculai Munteanu să îl împroaște cu ou și oțet pe clujeanul de samă Ioan Aurel Pop, prea-înaltul Academiei Române.  Asta după ce onorabilul președinte academician și-a pus măiestria în funcțiune și a prefațat cartea conjudețeanului din Turda, Fuego.

«CUVINTE POTRIVELNICE*)

Ioan-Aurel Pop este istoric, este președintele Academiei Române și, desigur, este „suflet în sufletul neamului“ său! În această triplă calitate a scris prefața volumului „Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții”, semnat de Paul Surugiu, da, da, da, Fuego al nostru, artistul unic și atât de multilateral dezvoltat!

Dacă Fuego și-a pus sufletul pe scena vieții, Ioan-Aurel Pop îl și întrece. Spicuim din academicianul prefațator:

„Fuego, deja de câteva decenii încoace, răspândește în jur lumină de adevăr și de dreptate, dar mai ales de bunătate și de iubire. Mesajul său este autentic și este receptat așa de masiv fiindcă este sincer. Preaplinul sufletului său este același cu mesajul operei sale, cântate sau vorbite sau exprimate în alte forme artistice. Iar publicul ales căruia i se adresează simte asta, simte autenticitatea și sinceritatea, simte potriveala de care vorbeam, simte inima vibrând și mintea gândind frumos și curat. Prin toate acestea, marele artist încetează să fie un rapsod local, proiectându-se înspre lume, înspre universalitate.”

Răspânditor de „lumină de adevăr și de dreptate”, „de bunătate”, „de iubire”, de „universalitate”! Academicianul degustător de muzică lejeră s-a oprit la vreme ca să nu-și plaseze eroul prea aproape de Iisus. Dacă Fuego ar fi mers și pe ape…

Îl bănuiam pe președintele Academiei de sfințenie și de gusturi înalte, dar la asemenea înălțimi amețitoare nu ni-l imaginam.

Mea culpa!

*) POTRIVELNICE DE LA POTRIVEALĂ», a scris Constantin Neculai Munteanu pe facebook