Rautacisme

Imagini superbe cu lalalele din Cluj care se vor usca în aproximativ două săptămâni!

„Bulbii de lalele plantați în octombrie anul trecut ne-au oferit imagini superbe în această primăvară”, a postat în 9 mai primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook, exemplificând cu 127 de fotografii.

Priviți însă ciclul de viață al lalelelor, conform unui site de profil:

În februarie-martie, bulbii încep să încolțească și să apară primele frunze; la soiurile timpurii, apare deja bobocul. În aprilie-mai se produce înflorirea. „Mulți nu știu însă că bulbul este complet epuizat, și-a dat și sufletul pentru a înflori cât mai frumos”, conform plant-shop.ro. În mai-iunie, se produce regenerarea bulbului, iar frunzele îngălbenesc și se usucă. „Bulbul are nevoie încă de frunze în această etapă, frunzele refac stocul de nutrienți prin fotosinteză, stocând energia solară în bulb sub formă de carbohidrați. Deci NU TĂIAȚI FRUNZELE, DECÂT DUPĂ CE SE ÎNGĂLBENESC ȘI SE USUCĂ COMPLET!!!”, scrie același site de profil.

Așadar, de imaginile superbe cu lalelele plantate în octombrie, clujenii se vor mai putea bucura aproximativ două săptămâni, după care vor putea admira doar imaginea romantică a degradării plantelor.

Lalelele însă și-au făcut treaba în acest an! – au stat la baza unei ședințe foto urmată de o postare care arată, din nou, de parcă nu am ști deja, că e fain la Cluj! La Clujul condus, bineînțeles, de primarul gospodar Emil Boc, ce a primit la această postare 7K like-uri, inimioare și alte asemenea reacții, plus 1,5K distribuiri.

Obiectiv atins, am putea spune! Lalelele au pus din nou Clujul pe hartă și pe Emil Boc în inimile clujenilor, care nu s-au putut bucura de lalelele din oraș, fiind în carantină.  Însă, vorba lui Nichita Stănescu: „Ce bine că ești, ce mirare că sunt!” Important e să le știm acolo și să le putem admira pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *