Rautacisme

Imagini inedite din șantierul-parc unde «calitatea vieții» avansează vertiginos

Șantierul-parc din zona Teatrului Național înregistrează o creștere amețitoare a «calității vieții», fiind tot mai aproape de momentul inaugural, proiectat în viitor. Arborii și arbuștii degradați au fost îndepărtați, iar de sub maldărele de pământ se întrevăd viitoarele alei pietonale și sistemul de irigații automatizat. Urmează doar amenajarea spațiilor de joacă pentru copii, montarea toaletei publice eco-smart, precum și amplasarea rastelelor pentru bio-biciclete. Punctul gospodăresc de gunoaie, care va avea un spațiu dedicat în cadrul parcului, este de asemenea aproape finalizat. Ultimele retușuri vor fi făcute la începutul lunii iunie 2022, urmând ca în data de 19 ale lunii cireșar proiectul să fie încheiat și deschis publicului, după momentul inaugural-virtual realizat de reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

Momentan, șantierul-parc se află într-o perioadă de prefaceri intense, susținute consistent de câțiva muncitori. 

Practic, parcul Ștefan cel Mare, situat chiar în centrul municipiului Cluj-Napoca, este aproape gata.

Cel mai probabil, după cum ne-au obișnuit deja, autoritățile vor devansa termenul final de realizare, inaugurând parcul modern la un procent de 90% din lucrare. 

În prima jumătate a lunii ianuarie, stadiul lucrărilor de modernizare a parcului din zona Teatrului Național era de 55%, potrivit autorităților. 

Pe final de februarie, lucrările de șantier sunt tot mai aproape de finalizare. 

imagini prezentate de Emil Boc în ședința de Consiliu local

Desigur, randările foto prezentate de edil nu coincid cu realitatea din teren, unde șantierul ce a cuprins zona Teatrului Național este în plină desfășurare, dar parcul-șantier din centrul municipiului Cluj-Napoca emană deja din plin o creștere amețitoare a «calității vieții».

CITEȘTE ȘI: Șantierul cu cea mai înaltă calitate a vieții unde nimic nu este uitat și nici abandonat FOTO

Oficial, modernizarea parcului a început în 19 august 2021. 

Lucrările sunt realizate de Garden Center Grup Măgurele, județul Ilfov și trebuie finalizate în zece luni.

Termen final de realizare: 19 iunie 2022.

Garden Center Grup este firma lui Ion Olteanu, are ca obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire. Ion Olteanu mai are în derulare un proiect important cu Primăria Cluj-Napoca: Baza Sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro. Licitația pentru acest proiect a câștigat-o cu firma Ro Verde Landscaping. De precizat că la Baza Sportivă La Terenuri lucrările sunt în mare întârziere, iar noul termen înaintat de Primărie este iunie 2022. 

Astfel, două proiecte «verzi» se găsesc într-o comeptiție acerbă: Parcul Ștefan cel Mare din centrul orașului și Baza sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur, proiecte ce au același termen de finalizare: iunie 2022. 

Proiectul de revitalizare a parcului propune «cea mai înaltă calitate a vieții», proiectată, desigur, în viitor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *