Din oras

IGPR explica de ce nu a fost demis comisarul Pintea de la IPJ Cluj

Adjunctul sefului IPJ Cluj Cristian Pintea, eliberat din functie dupa ce Corpul de control al premierului a confirmat ca acesta si-a nedreptatit un subaltern, poate ramane la dispozitia institutiei timp de trei luni. In acest timp, el poate fi numit in orice alta functie corespunzatoare gradului profesional detinut. Sanctiunea disciplinara poate fi luata doar de Consiliul de Disciplina al IGPR.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a oferit redactiei Ziar de Cluj explicatii cu privire la situatia comisarului-sef Cristian Pintea, eliberat din functia de adjunct si pus la dispozitia IPJ, in vederea numirii intr-o alta functie.

Potrivit IGPR, “ofiterul va putea ocupa cu acordul sau orice functie corespunzatoare gradului profesional definut, nivelul de pregitire si experienta dobandita, cu respectarea stricta a prevederilor Ordinelor ministrului nr. 69/2008 pentru aprobarea Ghidului carierei polilistilor si cadrelor militare din M.A.I.si nr. 665/2008 privind unele activiati de management resurse umane in unitatile M.A.I”.

Cat priveste situatia actuala, „politistul a fost pus la dispozilie pentru o perioada de maximum 3 luni urmand ca in aceasta perioada sa fie identificata o modalitate de solutionare a situaliei sale. In mod exceplional, punerea la dispozitie poate fi prelungita cu aprobarea ministrului afacerilor interne”, se arata in raspunsul IGPR.

Potrivit Politiei Romane, pentru ca un politist sa fie sanctionat disciplinar, trebuie consultat Consiliul de Disciplina. Acesta este si motivul pentru care comizarul Cristian Pintea a fost eliberat din functie, si nu demis.

“Aplicarea unei sanctiuni diciplinare politistilor se poate realiza exclusiv in conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul polilistilor, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Ordinului ministrului nr.40012004 privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I., cu modificarile si completarile ulterioare, dupa efectuarea unei cercetari prelabile si/sau consultarea consiliului de disciplina”.

In final, IGPR arata ca ofiterul a facut obiectul unor verificari efectuate de Corpul de Control al Ministrului, in prezent fiind in curs o procedura disciplinara interna de analiza in Consiliu Superior de Disciplina.

Ieri, seful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, a anuntat ca Pintea este in cncediu pana la inceputul lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *