In vizor

Iarna s-a întors în zona de munte a județului Cluj: au intervenit utilajele de deszăpezire

Satele din zona de munte a județului Cluj au trecut de la vară la iarnă peste noapte. După mai multe zile cu temperaturi de peste 20 de grade, noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi negative și s-a așternut un strat consistent de zăpadă.

În cursul dimineţii, în urma căderilor de zăpadă și a temperaturilor negative înregistrate în ultimele 12 ore în zona de munte a județului, pe mai multe sectoare de drum se circulă în condiții de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, s-a acţionat cu utilaje specifice de deszăpezire pe raza Lotului 1, zona Huedin, respectiv pe raza comunei Mărișel. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 3,7 tone de material antiderapant.

De asemenea, pe raza Lotului 3, zona Turda, respectiv pe drumul județean DJ 107R Băișoara – Muntele Băișorii – pârtia Buscat s-a intervenit prin acțiuni de deszăpezire și de combatare a fenomenului de polei. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 6 tone de material antiderapant.