Din oras

Iarna nu-i ca vara: Receptia proiectului pistelor de biciclete se amana pentru luna iunie

Scris de 143

Lucrarile pentru trasarea si construirea celor 59 de kilometri de piste de biciclete incluse in proiectul european “Bike-Sharing” nu au fost finalizate nici pana acum, iar acolo unde au fost montati stalpisori prea putini mai stau in picioare. Sistemul prost gandit si si mai prost pus in practica al Primariei Cluj-Napoca s-a prabusit inainte sa fie finalizat. In plus, receptia acestuia de catre municipalitate trebuia sa se faca anul trecut. Acum, oficialii Primariei spun ca sistemul va fi receptionat abia in vara acestui an. 

Inainte de finalul anului trecut, municipalitatea clujeana urma sa receptioneze atat de mult contestatele piste de biciclete. Cele care pornesc de nicaieri si se termina niciunde, in cel mai prost caz intr-un copac, colt de strada, tomberon sau gard viu. Pistele ce nu au fost finalizate nici pana in acest moment, desi politistii locali nu se sfiesc sa imparta amenzi in stanga si in dreapta pentru biciclistii care nu pedaleaza pe ele. Pe pistele folosite drept parcare de prea multi soferi, pe pistele ce nu mai au, de mult, stalpisori ce ar trebui sa delimiteze benzile de circulatie si sa ii apere, atat cat pot, pe cei care aleg sa se deplasze pe doua roti prin orasul comoara. 

Sute de astfel de stalpisori au fost culcati la pamant in prima saptamana de la amplasare de catre soferii Clujului si asa au ramas de atunci. Acum, la cateva luni de la amplasarea lor aleatorie – pentru ca municipalitatea a trasat punctat pistele si nu a mai revenit niciodata sa le completeze – prea putini dintre stalpisori mai stau in picioare. Cu toate aceastea, nimeni nu se grabeste sa ii inlocuiasca. 

“Stalpisorii sunt platiti de firma care care a facut tot sistemul, Viacor. Deocamdata este treaba firmei sa ii inlocuiasca. Receptia o sa se faca anul asta si o sa o aprobam doar daca totul va fi in regula”, spunea, in luna octombrie a anului trecut, Ovidiu Campean, seful directiei de Comunicare, Relatii Publice si Turism din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Astazi, reprezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei spun ca receptia pistelor o sa se faca abia la finalizarea proiectului, adica in luna iunie. Pana atunci, cei de la Viacor mai au timp sa termine trasarea pistelor, sa inlocuiasca stalpisorii culcati la pamant si sa se asigure ca drumul biciclistilor nu se opreste, brusc, intr-un tomberon sau intr-un copac. Asta cu toate ca lucrarile la sistem au incetat in urma cu patru luni si ca stadiul pistelor e exact acelasi ca in luna octombrie a anului trecut. ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE