In vizor

Iancu Șerbănescu, afaceristul clujean din bani publici, în spatele eșecului Kings on Ice

Iancu Șerbănescu, fondatorul Studacard, organizator de evenimente cu experiență și-a înființat o nouă firmă în februarie 2019 pentru a organiza spectacolul Kings on Ice. Un eveniment cu mare priză la public i-a atras atenția lui Șerbănescu, acesta fiind recunoscut pentru implicarea în diverse domenii cu scopul de a obține profit. Astfel că în 2019 și-a asumat prin noua sa firmă organizarea acestui eveniment care a fost un fiasco. O mare țeapă marca Iancu Șerbănescu.

Spectacolul trebuia să aibă loc sâmbătă seara, dar a fost amânat pentru duminică deoarece gheața nu era pregătită. Duminică patinatorii au trebuit să evite bălțile formate pe gheață. În ciuda acestei proaste organizări și a bătăii de joc la adresa spectatorilor și a publicului, Spotlight dă vina pe firma din Ungaria cre trebuia să realizeze patinoarul.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat la eveniment, toate aceste neplăceri, au survenit exclusiv din vina firmei de producție a patinoarului. Show-ul Kings On Ice a fost amânat pe duminică, ora 9:30, din cauza întârzierii realizării patinoarului de către firma de producție din Ungaria. Aceasta a realizat de mai multe ori suprafața de gheață pentru evenimentul Kings On Ice; argumentul pentru care s-a și optat la o colaborare cu aceștia. Neprofesionalismul acestei firme, a afectat munca din spatele evenimentului, începută de peste un an, de catre echipa noastra”, precizează compania.

Citește și:

Bătaie de joc la adresa artiștilor și a publicului la spectacolul Kings on Ice. Artiștii au patinat printre bălți pe gheața din Sala Polivalentă – VIDEO – FOTO

Pentru organizarea deficitară a acestui eveniment, firma a fost amendată cu 50.000 de lei de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

Citește și:

Amendă record pentru organizatorii evenimentului „Kings on Ice” de la Cluj-Napoca: 50.000 de lei și banii înapoiați celor care și-au luat bilet și nu au mai participat

Iancu Șerbănescu, marele afacerist clujean care și-a creat afacerile pe bani publici

Iancu Serbanescu, cel care a infiintat in 2006 StudCard, este un tanar care a reusit sa deruleze afaceri în organizarea de evenimente, cu finantare publica. Printre altele, Iancu Serbanescu este administratorul Partiei Buscat Resort din Baisoara, a avut Terasa La Palat din curtea Muzeului de Arta (Palatul Banffy). Iancu Serbanescu a organizat Festivalul International de Stand-Up Comedy (FISC), finantat de Ministerul Tineretului si Sportului, dar si de Consiliul Judetean Cluj. Tot el gestioneaza si Transilvania Music Event, un festival care a primit anual, finantare publica, prin Consortiul Studentilor din Romania.

Eșecul Kings on Ice nu este primul eveniment organizat de Șerbănescu unde au existat probleme. În 2014, Consortiul Studentilor din Romania – cu tot sprijinul financiar venit din partea Primariei Cluj-Napoca au permis publicului sa fumeze la evenimentul lor din Sala Polivalenta, ceea ce a provocat un scandal imens. În 2016, Șerbănescu a refuzat să plătească chiria de 5500 de euro pentru Sala Polivalentă, chiar dacă primise pentru acest eveniment o finanțare de 30.000 de euro de la Primăria Cluj-Napoca. Conducerea sălii a demarat atunci procedura de executare silită, iar Consorțiul Studenților din România a dat în judecată Sala Polivalentă. Șerbănescu acuza atunci conducerea salii de management prost, ceea ce, sustine el, a dus la prejudicierea evenimentului.

După aceste derapaje, lui Șerbănescu i s-a permis în continuare să organizeze evenimente în Sala Polivalentă, probabil că trecere pe care o are la Primărie l-a ajutat. De asemenea, acesta a continuat să obțină finanțare pentru evenimente de la Consiliul local.

Un alt eveniment organizat de Iancu Șerbănescu din bani publici este  Festivalul International de Stand Up Comedy (FISC). Pentru acesta a primit finanțare de la Consiliul județean și de la Guvern.

Șerbanescu nu mai este student de mulți ani – a absolvit Facultatea de Medicină Dentară însă derulează, în continuare, proiecte prin intermediul Consorțiului Studenților din România. Cu ajutorul acestuia, Șerbanescu obtine finantari publice, fie de la Ministerul Tineretului si Sportului, Consiliul Judetean Cluj sau Primaria Cluj-Napoca, pentru evenimente pe care le derulează.

Terasă culturală în curtea Muzeului de Artă sau pârtie de schi la Buscat

Activitățile întreprinse de Șerbănescu nu se rezumă doar la organizarea de evenimente. În 2014 acesta a câștigat licitația pentru organizarea unei terase culturale în curtea Muzeului de Artă prin firma înființată în 2014, Turism Development SRL Băișoara. În 2015 terasa a fost închisă în urma unui control al Inspectorilor Direcției Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Cluj. Terasa nu a mai fost ulterior redeschisă. 

Acelasi Șerbanescu este și administratorul pârtiei private din Baisoara, Buscat Resort.

Pârtia Buscat Resort a fost inaugurată în 2011 și a fost construită pe terenul proprietate a Composesoratului Muntele Baisorii. Pârtia a fost construită și este administrată de SC Drisco SRL, iar unic asociat la această societate este Silvășan Liana Valy, medic stomatolog din Cluj-Napoca. Administratorul societății este nimeni altul decat Iancu Serbanescu. În 2018 firma a avut 3 angajați, o cifră de afaceri de 479 693 și profit de 61 709. 

Iancu Șerbănescu este acționar și administrator la alte cinci firme:

TURISM DEVELOPMENT SRL BĂIŞOARA – Acţionar și Administrator. În 2018 firma avea 1 angajat, o cifră de afaceri de 743 590 lei și un profit net de 239 486 lei.

SPOTLIGHTS EVENTS CREATOR SRL FLOREŞTI – Acţionar și Administrator înființată în 2019.

TRANSILVANIA EVENTS SRL CLUJ-NAPOCA – Acţionar și Administrator firmă înființată în 2005. În 2018 avea o cifră de afaceri de 68 142 lei și un profit de 41 630 lei.

IDEI REALE SRL CLUJ-NAPOCA – Acţionar (firmă radiată)

DRISCO SRL MUNTELE BĂIŞORII – Administrator În 2018 firma a avut 3 angajați, o cifră de afaceri de 479 693 și profit de 61 709. 

Iancu Șerbănescu este veșnicul afacerist a cărui scop este să obțină profit, chiar dacă face rabat de la calitate sau dă țepe. El merge mai departe, înființează o firmă nouă, și are impresia că nu se va mai știi că el a stat în spatele acestor evenimente. Evenimentele organizate din bani publici pot fi o rampă bună de lansare, având în vedere că toate firmele lui Șerbănescu se află pe profit. 
 

De la carduri studențești la UNTOLD și Kings on Ice

Afacerea cu carduri studențești demarată de Iancu Șerbănescu și de Bogdan Buta s-a dovedit a fi o punte de plecare pentru cei doi. Ambii au ajuns mari organizatori de evenimente din bani publici. Astfel, Buta a demarat UNTOLD, iar Șerbănescu o serie de alte concerte și evenimente culturale. Cei doi au descoperit rețeta îmbogățirii din bani publici prin legăturile pe care și le-au format.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version