Din oras

I Love Cluj se lanseaza in presa regionala: cauta oameni pentru o revista

Dupa o pagina de Facebook care a atras peste 150.000 de aprecieri, un site cu scrieri pe diverse teme, I Love Cluj se relanseaza si pune la cale un nou proiect: cauta “minti luminate, studenti inzestrati cu talent scriitoricesc, imaginatie cu duiumul si elan creator”. Revista isi va publica de saptamana viitoare primele articole si va fi realizata in Cluj, dar i se va adresa unui public regional, urban, tanar si dornic de cunoastere.

Echipa editoriala I  Love Cluj a anuntat ca va sustine un eveniment marti, 3 martie, de la ora 17, in sala 101 a Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

“Suntem in cautare de tinere minti luminate, studenti inzestrati cu talent  scriitoricesc, imaginatie cu duiumul si elan creator. Asadar, studenti sau nu, oameni ocupati sau deopotriva, foarte relaxati, dar musai dedicati si devotati, va asteptam să ne cunoasteti”, se arata in anuntul semnat de Alexandra Craciun, membra a echipei editoriale.

Este vorba, dupa cum se explica in acelasi material, de o relansare. 

„Ne-am pregatit instrumentele de scris, am tinut ample sedinte, am generat furtuni de idei, am rumegat concepte, am luat la purecat orasul, organizand o vanatoare de subiecte inedite. Dupa toate aceste demersuri absolut necesare crearii unui cadru propice dospirii ideilor pe care le aveam, a sosit momentul sa va si spunem in ce ne-am investit energia: intr-o relansare, daca putem sa-i spunem asa, a site-ului I Love Cluj”, se mai arata aici.  

Pe langa redactori, echipa doreste sa recruteze si studenti, dupa cum a dezvaluit Andrei Mutu, managerul si fondatorul proiectului. 

“Am hotarat sa facem un eveniment prin care sa studentii cunoasca ce vrem sa faca si sa aplice. Pentru ei va fi o oportunitate de a face ceva practic despre care tot studiaza. Avem o echipa editoriala formata din tineri si vom trata multe domenii din viata orasului”, a precizat el. 

De saptamana viitoare vor intra primele articole pe site, si inca din aceste zile pot fi citite cateva noutati la rubrica Despre noi. Studentii care se vor arata entuziasmati de proiect vor fi in prima faza voluntari si vor avea ca sarcina scrierea catorva articole pe luna. 

“Ii avem si pe colaboratorii nostri care sunt specialisti pe anumite domenii sau pasionati de scris. Echipa de coordonare e formata din patru persoane, intre care si David Stroe, designer din Bucuresti, recent mutat la Cluj, unul dintre cei care au realizat layout-ul pentru Decat o Revista. Nu vrem ca revista noastra sa se adreseze doar clujenilor, vrem sa fie o revista realizata in cluj cu public regional, pentru ca vom trata si subiecte care nu au legatura cu orasul. Ne adresam unui public urban, tanar, activ si dornic de cunoastere”, a detaliat Andrei Mutu. 

Target-ul publicului-tinta ar fi cuprins intre 20 si 40 de ani. In primul an, publicatia va fi doar online. 

“Avem concept de revista. Asta inseamna ca nu vom trata subiecte zilnice vom merge pe materiale care se pot citi peste timp. Vrem sa ne diferentiem prin design, modul de comunicare, transparenta, relatia cu cu cititorii va fi foarte transparenta (evenimente, rapoarte). Vrem sa aducem oameni din oras care vor vorbi despre experientele si preocuparile lor”, a adaugat acesta.

Despre pagina de Facebook, fondatorul I Love Cluj a subliniat ca “ramane ce a fost pana acum, functioneaza bine  si vom promova continutul de pe site”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *