Din oras

I-au trebuit 20 de ani să „reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca

Scăpat din nou în faţa unui microfon prietenos din faţa căruia îşi face PR pe banii clujenilor, Emil Boc a declarat că la Cluj-Napoca deja s-a reglat modul în care se avizează construcțiile și că s-a terminat cu haosul imobiliar. I-auzi, nene, după 20 de ani? Dici lui OSĂ Boc i-au trebuit 20 de ani să facă cumva să nu-şi mai bată joc urbanistic de acest oraş, să nu se mai facă blocuri peste blocuri, blocuri în curtea caselor, fără acordul vecinilor, dar în 3 ani face metrou. În alţi 3 face centură metropolitană. Imediat e gata şi clădirea Filarmonicii şi nu un pasaj peste calea ferată pe la Tăietura Turcului, către Baciu, ci două. Cam câte Aqua Park-uri avem în prezent.

Zice Boc: „Până s-au reglat regulile a făcut fiecare tot ce a vrut. Acum am avut cadrul legal și am aranjat toate lucrurile în ordine ca să punem căruța înaintea … caii înaintea căruței și nu invers. Lumea a fost obișnuită cu vechile metode, de aceea toți sunt furioși pe mânecă de ce condiționează infrastructura înainte de lucrările de construcție. Așa e normal. E normal ca prima dată să ai drum, canalizare, să ai școală, centru de cartier și apoi să construiești, ca să aibă oamenii condiții decente”.

Adică până acum nu au exustat legi?

Dar, apropos de reglementare, cam cum arată bătaia aceasta de joc de bloc care răsare ca o sulă între case – aprobat chiar ieri pentru madam şefa femeilor PNL Cluj? Arată ca ceva de bun simţ, în care nu mai face cineva ce vrea, sau arată ca orice mizerie de cumetrie făcută de la înaltul ştampilei lui cu semnătură? Urbanismul de Cumetrie, bunul plac continuă nestingherite în „funăria” lui Emil Boc.

Pe cine mai minte Emil Boc?

CITEŞTE: În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case