Sport

HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra

Scris de 924

România a învins Andorra, scor 2-0, la debutul în preliminariile EURO 2024. În minutul 11 al partidei, o bătaie generală a izbucnit într-un sector al fanilor „tricolori”, cel ocupat de facțiunea „Uniți sub tricolor”.

 • Printre cei implicați s-a numărat și Andrei Preda, zis „Gogoașă”, liderul Peluzei Sud 1997, informează Orange Sport.

Românii au dominat atmosfera din primul minut al disputei cu Andorra, aproximativ 2.000 de susținători „tricolori”. Ultrașii din gruparea „Uniți sub tricolor” au „aprins” debutul cu un show pirotehnic, apoi au fost protagoniștii unui moment reprobabil.

În minutul 11, jocul a trecut în plan secund. O bătaie generală a izbucnit în sectorul galeriei venite din România. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a calma lucrurile.

Ceilalți români prezenți în tribune au taxat imediat conflictul, scandând: „Rușine să vă fie!”. Un cor de fluierături a acoperit strigătele din peluza cu probleme.

”Asistații mintal” ”sub tricolor”, huliganii lui George Simion, sunt mereu în centrul problemelor. Nu pricepem de ce nu sunt interziși pe stadioane

În 2020, presa scria despre George Simion, despre care s-a aflat că are un trecut mai tumultuos, întrucât omul din fruntea AUR ar fi contribuit la formarea grupărilor Ultras „Honor et Patria“ şi „Uniţi Sub Tricolor“. De altfel, chiar Simion a recunoscut public faptul că a participat la înfiinţarea “Uniţi sub Tricolor”, actualul polician menţionând şi că este fascinat de fenomenul ultras.

”Am învăţat mai multe în peluză decât în toate şcolile prin care am trecut. Principiile asociate vieţii ultra sunt unele sănătoase şi pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi. Sloganul <<Basarabia e Romania!>> a fost conceput şi popularizat de oameni crescuţi în peluze. E nevoie, în continuare, de susţinere pentru cauzele patriotice şi naţionale.  Mi-a plăcut fenomenul suporterilor organizați. Sunt fascinat de ce se întâmplă în țări cum e Italia, cum e Polonia de care sunt foarte tare legat, dar n-am fost șeful unei galerii, aș fi fost bucuros să fiu, asta implică multă organizare“, susținea George Simion în 2020.

Gruparea din care în trecut a făcut parte și George Simion ar fi creat probleme enorme pentru naţionala de fotbal, în ultimii ani prima reprezentativă fiind nevoită să joace, periodic, fără spectatori, cu porţile închise din cauza incidentelor provocate de Simion şi ai săi.

”Uniți sub tricolor” a provocat haos și la ultimul meci oficial al României, în septembrie 2022, la victoria 4-1 cu Bosnia. Atunci s-au luat la bătaie cu suporterii adverși. Grupul este format din ultrași și e responsabil pentru mai multe amenzi primite de FRF din cauza comportamentului xenofob, al torțelor și al scandărilor grupării.

Gruparea ”Honor et Patria“ a avut o reacţie cu tente xenofobe în momentul în care portughezul Mario Camora, fundaş la CFR Cluj din 2011, a fost naturalizat şi folosit în naţionala de fotbal.

Întrebat despre legăturile sale cu gruparea, Simion nu a dat un răspuns. Cu privire la evenimentele de la meciul cu Andorra, un răspuns a venit prin intermediul Biroului de Presă al AUR: “Domnul preşedinte George Simion este liderul Alianței pentru Unirea Românilor. Din poziția pe care o reprezintă a susţinut și a promovat respectarea legii și a combătut orice tip de comportament violent. Ca lider al unui partid parlamentar, domnul președinte consideră ca este de resortul autorităților competente să facă cercetări și sa dea verdicte. Sperăm că suntem departe de momentul în care politicienii ar mai avea posibilitatea de a se transforma în procurori sau judecători“.

Vezi video aiciULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 15 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 17 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 18 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 18 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 20 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 20 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE