Din oras

Hoții de cai din Bistrița-Năsăud se ocupau cu furtul de fier vechi în Cluj

Conform stiridebistrita.ro, cei la domiciliul cărora poliţiştii din județele Cluj și Bistrița Năsăud au efectuat percheziţii ăntr-un dosar de furturi din centre de colectare a fierului vechi, sunt chiar hoții de cai din Podirei județul Bistrița-Năsăud.

Polițiștii din Beclean, Dej, Gherla și Năsăud, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud și Cluj au efectuat 9 percheziții domiciliare, toate pe raza județului Cluj, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi. Astfel, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, toți din județul Cluj, au fost conduși la audieri, la sediul Poliției Orașului Beclean. Unul dintre aceștia figura ca fiind urmărit general, motiv pentru care a fost prezentat Judecătoriei Gherla, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă, pe numele lui.

Au fost controlate şi cinci autovehicule, iar pentru unul dintre acestea s-a luat măsura indisponibilizării, existând suspiciuni că ar fi fost folosit la comiterea furturilor. Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate diverse bunuri (unelte electrice, televizoare, bucăţi de cupru, role de cablu, leviere, cleşti, etc.) despre care se presupune că ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor, precum şi bunuri sustrase.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 1 septembrie – 16 noiembrie, cei în cauză ar fi sustras din trei centre de colectare a fierului vechi, din localităţile Beclean şi Năsăud, unelte electrice, deşeuri din cupru, feroase şi neferoase, toate în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

De asemenea, în perioada 14-16 septembrie, cei în cauză ar fi sustras doi ponei, din curtea unei locuinţe din localitatea bistriţeană Podirei, pe care i-ar fi abandonat ulterior în zonă, fiind recuperaţi de stăpâni.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, iar în cursul zilei de sâmbătă cei cinci vor fi prezentaţi instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *