PubliNews

Hotel Teleferic din Poiana Braşov – culoare, lemn, tradiţie

Devenită destinaţie turistică internaţională, Poiana Braşov are datoria de a crea la interiorul hotelurilor şi restaurantelor atmosfera idilică de munte pe care natura a creat-o afară. Hotel Teleferic a reuşit să surprindă farmecul unei staţiuni montane şi chiar să-l personalizeze în chip pur românesc.

Hotel Teleferic a devenit locaţia cea mai îndrăgită de turişti în Poiana Braşov, conform recenziilor independente scrise pe cel mai important site de rezervări turistice. Nu este de mirare.  Locul în care este amplasat, (lângă pârtia de schi), dar şi atmosfera din camere şi spaţiile de servit masa sunt motive rezonabile pentru a îndrăgi acest loc.

Echipa de designeri a producătorului de mobilă din România TrendFurniture şi-a asumat sarcina de a crea o atmosferă inedită la interiorul hotelului Teleferic, o atmosferă care să se completeze armonios cu peisajul montan, dar şi să amintească turiştilor străini şi români că se află într-un loc extrem de pitoresc, impregnat de tradiţie românească.

S-a pornit la conceperea mobilei de la două idei – intimitate şi lipsă de griji, adică o stare de vacanţă relaxată, într-un spaţiu călduros. Bineînţeles, lemnul masiv a fost personajul principal în amenajarea tuturor spaţiilor de la interiorul hotelului Teleferic – camere, restaurante, şi baruri.

Grand Lobby Caffe

TrendFurniture a venit cu un proiect deosebit pentru mobilarea spaţiului de relaxare şi socializare, denumit Grand Lobby Caffe. Inspiraţi de atmosfera tipică pentru staţiunile montane la modă, adică cele din Austria, designerii au dorit să realizeze mobilier original, modern şi totuşi rustic, care să justifice fastul celor patru stele ale hotelului, însă fără a ştirbi farmecul ospitalităţii naţionale.  Proiectul s-a transformat într-o poveste carpatină, scrisă la standarde internaţionale.

„Lemnul vechi este elementul care se găseşte la fiecare colţişor al hotelului, explică Raluca Baciu, de la TrendFurniture. Aşa că am căutat să asortăm mobilierul cu podelele, pereţii şi grinzile de pe tavane. A trebuit să satisfacem inclusiv nevoia de rafinament, ceea ce am reuşit prin prisma formelor pe care le-am conceput în designul meselor şi scaunelor”.

S-a pus accent pe texturi naturale, iar pentru contrabalansarea masivităţii specifice lemnului, s-au folosit blaturi de mese şi bar din corian. (Corianul este o invenţie a companiei DuPont, reprezentând un amestec eficient de aluminiu, polimeri acrilici şi pigmenţi ecologici. Are un grad de rezistenţă foarte ridicat, fiind imun la folosirea substanţelor de curăţăt, ceea ce asigură o perfectă igienă şi un aspect mereu tânăr).

Grand Lobby Caffe este mobilat cu piese de două feluri – scaune de bar moderne, înalte, tinereşti, în forme geometrice cu unghiuri drepte, respectiv cu fotolii joase, în forme rotunjite, extrem de prietenoase cu clienţii. Mesele sunt şi ele de două tipuri, înalte şi dreptunghiulare, în armonie cu atmosfera de bar, respectiv mai scunde, cu blat rotund, pentru completarea seturilor de fotolii.

Secretul desăvârşit al atmosferei de poveste de munte la gura şemineului ţine însă de combinaţia de culori. Căldura este emanată cu ajutorul nuanţelor neutre, inspirate de cele ale pământului în diferite perioade de timp, în vreme ce veselia sporturilor de iarnă este redată prin pete de culoare roşu intens, prezente în accente mici, decorative, sub forma accesoriilor murale.

Barul Apres Ski

Barul este prevăzut cu un spaţiu interior prelung, completat la exterior de o terasă excelentă pentru petreceri mondene, cu DJ şi catwalk destinat animatoarelor. Dar să le luăm pe rând!

La interior,  barul  este modern, în limite însă montane, cu accent pe farmecul cald al lemnului şi cu elemente surpriză, sub forma scaunelor rotunde, roşii, cu un design ghiduş, dar funcţional. Pentru că vorbim de o poveste totuşi românească, TrendFurniture a folosit motivele populare tradiţionale pe suprafaţa mobilierului. E vorba de o canapea roşie, ce pare brodată cu modele ce se regăsesc de sute de ani în arta tradiţinală românească.
Obiectele decorative sunt în acelaşi ton de poveste. Simple, naturale, montane – bucăţi de lemn tăiate în acelaşi format ca cel al blatului de masă, şi împodobite cu motive specifice mediului alpin, adică coarnele de cerb şi ren.

„Terasa barului Apres Ski oferă vedere chiar la pârtie, iar mobilierul surprinde prin forme futuriste, inspirate de ţurţurii de gheaţă sau de brazii pădurilor carpatine. Mesele au un aspect neobişnuit. Le-am dat o formă conică, din corian alb. Pe această structură am aplicat blaturi de mese din lemn de stejar, rotunde, specifice atmosferei de bar”, explică Raluca Baciu de la TrendFurniture.

 


Clienţii hotelului Teleferic au, deci, garanţia distracţiei atât la interiorul hotelului, cât şi în exterior, pe terasa situată deasupra recepţiei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *