In vizor

Horia Nasra e pus la punct de patronul unui ponton de la Tarnița, după ce a pornit o vânătoare de vrăjitoare: „Fotografia a fost prezentată tendențios! Fake news!”

Administratorul Pontoon i-a dat o replică dură lui Horia Nasra, după ce deputatul PSD Cluj a încurcat borcanele. Mai concret, a încurcat pozele și informațiile. Pe 11 septembrie, Horia Nasra publica niște fotografii pe contul personal de Facebook și susținea că deține dovada că Tarnița e poluată, inclusiv prin deversarea de deșeuri în apă de către proprietarii de pontoane, printre care cel de la Pontoon. 

În replică, Mihai Rotar, administratorul Pontoon, l-a acuzat pe Nasra de răspândire de fake news. Conform informațiilor răspândite atunci de Nasra, preluate de toate publicațiile locale, după un chef la care ar fi participat peste 400 de oameni la Pontoon, deșeurile au fost încărcate într-o cisternă și deversate în Tarnița. Pontonul ar fi fost construit ilegal pe Tarnița și ar fi fost amendat cu 30.000 de lei de către Administrația Apelor Române. 

”Am urmărit cu îngrijorare în ultimele două săptămâni cum știri false despre plaja Pontoon, amenajată pe malurile lacului Tarnița, au acaparat spațiul public. O fotografie din timpul unei operațiuni de vidanjare efectuată corect, a fost prezentată tendențios ca fiind exact opusul, adică o sursă de poluare a lacului Tarnița.

Evenimentul organizat pe 25 august a fost unul legal. A fost un eveniment de deschidere ofertant, dar a reprezentat și momentul oportun pentru cine și-a dorit să speculeze pe seama participanților. Pontoon este în realitate un proiect care a transformat un loc plin de deșeuri într-un spațiu eco-friendly, deschis publicului pentru a se bucura în mod civilizat de natură. Ulterior desfășurării evenimentului, Administrația Bazinală de Apa Someș-Tisa a efectuat controale în zonă. Am prezentat acestora actele și filmările care dovedesc că nu s-a deversat în apă (contracte, facturi, chitanțe, acte pentru fosele septice care demonstrează ca sunt certificate și etanșe, filmări la fața locului). Aceștia au menționat clar că nu au existat deversări în lac.

Societatea noastră deține doar ambarcațiuni nemotorizate și articole sportive, pentru care avem aviz de agrement de la Căpitănia Dej. Pontonul are avizul Autorității Navale Române. Ne interesează mai puțin ce interese sunt în spatele acuzațiilor false care ni s-au adus. Problema poluării lacului Tarnița este una reală. În weekendul 21-22.09.2019 am adunat împreună cu echipa Let’s do it Romania! sute de saci de deșeuri de pe malurile lacului Tarnița. Facem acest tip de acțiune an de an tocmai pentru că problema poluării lacului Tarnița este una reală. Suntem însă mai îngrijorați de amenajările care cu adevărat deversează deșeuri în lac de ani de zile, de gunoaiele lăsate în urmă de turiștii care vin să viziteze zona decât de acuzele false ale unora sau fuga de responsabilitate a altora”, a replicat Mihai Rotar, administratorul Pontoon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *