Necategorizat

Horia Constantinescu, presedintele ANPC, desant energic la Cluj. A facut jihad la McDonalds. Si nu numai!

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, e pus pe munca. De la inceputul mandatului, Constantinescu dovedește o pofta de munca de nestavilit ajungand in fiecare zi la munca inaintea angajatilor.

Ieri, Constantinescu a descins la Cluj efectuand controale surpriza la restaurantele din ambele mall-uri, aratandu-le angajatilor de la Protectia Consumatorului din orasul nostru cum se face treaba adevarata daca ai buna intentie si coloana vertebrala.

McDonald si KFC au fost lovite crunt, caci Constantinescu a depistat marfa cu probleme.

Ieri, la orele amiezii, sefilor de restaurante din ambele mall-uri le tataiau fundurile. Asta e “OPC”-ul de care ne era dor!

Două restaurante din Cluj, închise 6 luni de Protecția Consumatorului! Alimente expirate și mizerie, depistate de comisari

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat operațiunea „Caravana consumatorilor”, care își propune realizarea unei abordări de control unitare, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale instituției, astfel încât intensitatea și frecvența acțiunilor de verificare a operatorilor economici din întreaga țară să păstreze același ritm al desfășurării. 

Aflați la Cluj Napoca, președintele ANPC, Horia Constantinescu, și directorul general Paul Anghel, au coordonat echipe de control din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, în data de 17.02.2022, care au verificat, conform competențelor, respectarea prevederilor legale de către 33 de operatori economici de pe raza județului Cluj. 

„Pentru a putea pleca la un drum drept, trebuie să îți asumi greșelile din trecut. Constatăm că abordarea la nivelul județelor este diferită de la unul la celălalt. Sunt regiuni ce par în vacanță, în raport cu celelalte. Transmitem, astfel, un mesaj greșit operatorilor economici.  Această autoritate este o mare și unită echipă, iar modul de abordare în cadrul acțiunilor de control trebuie să fie același. Nu vrem să continue ideea că într-un județ sunt comisari mai duri, iar în altul dimpotrivă.  Vom lua țara la pas, vom participa la controale, vom transmite același mesaj atât colegilor comisari cât și operatorilor economici: Nu există consumatori de mâna a doua!” – Horia Constantinescu, președinte ANPC.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate amenzi contravenționale în cuantum de 735.000 lei. Totodată au fost dispuse măsuri de:

 

 • oprire definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de aproximativ 25.000 lei 
 • oprire temporară a prestării serviciilor în cazul a 21 de operatori economici
 • în cazul a 2 operatori economici s-a propus măsura închiderii pentru o perioadă de până la 6 luni.

Comisarii CRPC RNV Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

 • Comercializarea unor produse cu data limită de consum depașită
 • Schimbarea stării termice a unor produse și preparate
 • Comercializarea unor produse și preparate fără elemente de identificare-caracterizare
 • Utilizarea unui regim de temperatură necorespunzătoare la masa caldă în zona gastro ( 27.8°C, 35.5°C, față de minim + 60°C impuse de legislație)
 • Existența unor zone cu igrasie, pe tavan și pereți laterali, în blocuri alimentare
 • Utilizarea unor blocuri alimentare cu deficiențe: vase emailate și hote îmbâcsite cu depuneri de grăsime, plite neigienizate, frigidere care prezentau garnituri neconforme, depozitarea produselor direct pe paviment și la temperaturi care nu respectă indicațiile producătorului, utilizarea veselei din PVC
 • Utilizarea unor spații de depozitare insalubre, aferente produselor de patiserie sau refrigerate
 • Practici comerciale incorecte în ceea ce privește comercializarea legumelor și fructelor, prin prezentarea ca fiind de calitatea I și, în realitate, fiind improprii consumului uman prin prezența mucegaiului și putregaiului
 • Neinformarea consumatorilor asupra posibilelor substanțe alergene, prezente în lista de meniu
 • Utilizarea unor aparate frigorifice insalubre
 • Comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate si cu arsuri de congelare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *