Anchete

Horia Chirteș, pesedistul sarac cu terenuri de milioane de euro, va fi executat silit pentru neplata catre Banca Italo-Romena a sumei de 400 000 de euro! Totusi, Horia Chirteș are un salariu de jurist de sub 900 lei pe an! Poate supravietui!

Șeful PSD Săvădisla, consilierul local Horia Chirteș este unul dintre cei mai surprinzători oameni politici din judetul Cluj… Bun, om politic e mult spus, dar ca ales local cu state vechi de plată, ca vicepreședinte al Societății Cultural Patriotice Avram Iancu, ca vicepreședinte al fundației CERT Transilvania, asociație cu o imagine foarte bună în oraș, Chirteș surprinde prin modestia nivelului de trai.

Este genul de ales local căruia dacă îi citești declarația de avere te podidește plânsul văzând cât e de sărac si ce venituri reduse are.

Domnul Chirteș este un om în deplină maturitate, bun familist (hm hm), stâlp al comunității săvădislene, dar care trăiește o mare dramă, abia are după ce bea apă.

Privindu-i declarațiile de avere de când a fost ales consilier local și până astăzi, putem observa că familia Chirteș este una extrem de modestă. Horia trăiește dintr-un salariu de jurist, nu se specifică la ce firmă, fiind retribuit cu suma de 878 lei/lună, iar doamna Sanda Alina Chirteș îndeplinește funcțiunea de operator calculator, din nou nu se știe unde, fiind retribuită cu un pic mai mult ca soțul, cu 895 de lei/lună.

Soții Chirteș așa cum arată declarația de avere din 2017 și nu numai, trăiesc de ani de zile din bănișorii aceștia puțini.

Strângând cureaua zi de zi, mâncând conserve de mazăre din Lidl și pâine învechită, soții Chirteș reușesc totuși să supraveițuiască, deși din punctul nostru de vedere, domnul Daniel Tămaș, șef al DGASPC Cluj, in loc sa isi faca selfieuri cu Chirtes, ar trebui să se autosesizeze, fiindcă această familie trăiește realmente la cel mai jos nivel al sărăciei împreună cu cei doi copii și nu ar strica probabil să fie incluși într-un program de protecție socială ca să nu se mai chinuie.

Ce este suprinzător la traiul modest al familiei domnului consilier local Horia Chirteș este extraordinara avere imobiliară pe care o au împreună și care în mod straniu tot dispare din declarațiile de avere semnate succesiv de Horia Chirteș în ultimii șapte ani. Nu discutăm aici despre niște rahaturi de fânațe.

Familia Chirteș a deținut, iar apoi s-a lepădat de o grămadă de terenuri intravilane în Cluj-Napoca a căror valoare sare de niste milioane de euro.

Interesant de asemenea este că domnul Chirteș în ciuda sărăciei care i-a dominat cel puțin ultimii 8 ani din viață a reușit, economisind drastic bănișorii din alocațiile copiilor, să se implice și în diverse proiecte imobiliare cum ar fi clădirea de birouri făcută cu un anume Velcherean Vasile, un mic bloculeț de 3 etaje+1 etaj retras care nu a apărut niciodată în declarațiile de avere.

La fel de interesant este și faptul că domnul Chirteș se joacă cu tranzacțiile imobiliare ceva de speriat.

În foaia de avere din 2016 domnul Chirteș îi înstrăinează domnului Horia Belu, prin vânzare, o casă cu teren pentru suma de un sfert de milion de euro bani care în declarația din 2017 și 2018 pur și simplu se evaporă.

Nimeni, nici măcar instituțiile abilitate n-ar putea ști unde au dispărut cei 225.000 de euro din foaia de avere a lui Horia Chirteș, consilier local la Săvădisla. Repetăm, asta este straniu.

În ciuda acestor terenuri de milioane de euro pe care Chirteș le are, în ciuda tranzacțiilor mascate și a firmelor în care a fost proxy sau s-a ascuns in spatele unor proxy, domnului Horia Chirteș ii face mereu cu ochiul sinecura politică.

În mod suspect și-a dorit enorm să preia șefia Societății de Pază și Protecție, firmă deținută de Consiliul Județean Cluj, deși orice copil știa la acea vreme că firma e pe moarte, că va fi falimentată după ce politicienii clujeni o tocaseră în anii precedenți. Curios că în ace vreme, exact în acea vreme lumea vorbea pe la colțuri că Horia Chirteș are o singură misiune în ceea ce privește falimentul Societății de Pază și Protecție aceea de a transfera contractele firmei falimetare, unele foarte lucrative către PP Protect, firma de pază a chestorului Pop Pușcaș Teodor, soțul Aureliei Cristea, amândoi foști lideri ai PSD.

Inadvertențele din declarația de avere au escaladat însă la începutul acestui an când din pământ din iarbă verde famlia Chirteș, Horia Dorin și Sanda Alina s-au pomenit cu un dosar execuțional ce dăinuie din 2012 și care s-a concretizat abia acum printr-o executare silită.

Este sigur acum să vă spunem că familia Chirteș este executată silit pentru 400.000 de euro, o sumă imensă, neplătită Băncii Italo Romena motiv pentru care executorii judecătorești clujeni vor scoate la licitație peste cinci zile două terenuri aparținând lui Chirteș, unul de 2000 de mp și altul de 4100 mp.

Interesant de specificat este faptul că la o evaluare rapidă a acestor pământuri de către executori terenurile au fost cotate din start ca valoare la un milion de lei, asta ca să vă faceți o idee despre ce bijuterii imobiliare deține în fapt biata familie Chirteș.

Dar, fiindcă suntem jurnaliști buni de investigații sunt siguri că aveți asteptări mari de la noi și nu o sa puneti botul la un document de executare silita fiindca suntem siguri ca va asteptati sa va spunem cum a ajuns consilierul local Horia Chirteș să datoreze o sumă atât de mare băncii.

Ei bine am aflat una tare de tot, domnul Chirteș a avalizat un bilet la ordin în favoarea societății MRE 98, o firmă acum falimentată deținută de niște turcaleți dubioși, pe nume Hakan și Hikmet Kahilogullari.

Firma se ocupa cu imprt export de fructe și legume și nu se știe de ce bunul creștin Horia Chirteș a acceptat să-și pună la bătaie ditamai terenurile pentru a garanta țeapa dată Băncii Italo Romena. O fi vrut sa spele bani? Era asociat din umbra al turcaletilor?

Una peste alta săraca familiei Chirteș este pe cale să rămână fără încă câteva sute de mii de euro din avere imobiliară imensă pe care o deține.Probabil că vor reveni la traiul modest și demn de dinainte, mai ales că acum domnul Horia Chirteș a reușit să se angajeze șofer la partid.

PS: Asteptam comentariile domnului Chirtes pe marginea acestui subiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *