In vizor

Harta localităților din zona metropolitană în care clujenii se pot deplasa fără declarație

Consiliul Județean Cluj a publicat harta cu localitățile considerate în zona metropolitană și în interiorul căreia locuitorii din comune și din municipiul Cluj-Napoca se pot deplasa fără a avea nevoie de declarație pe propie răspundere. 

Astfel sunt 19 comune care fac parte din zona metropolitană: Aiton, Apahida, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu,Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleacu, Florești, Gârbău, Gilău, Jucu, Petreștii de Jos, Săvădisla, Sânpaul, Tureni, Vultureni.

”Având în vedere pct. 17.3 din Anexa la Hotărârea CNSSU Nr. 24, precum și Declaratia pe propria răspundere, din punctul meu de vedere, NU e nevoie de Declarație  pt circulația în interiorul Zonei Metropolitane Cluj, formata din Cluj-Napoca și 19 comune din apropiere”, a declarat prefectul județului Cluj.

Potrivit HOTĂRÂRII nr.24 din 14.05.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național începând cu data de 15.05.2020, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în interiorul localităților, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Se instituie interdicția deplasării persoanelor în afara localității/zonei metropolitane cu excepția deplasărilor pentru motivele menționate în formularul Declarației pe proprie răspundere.

Citește și:

STARE DE ALERTĂ Cum arată noua Declarație pe proprie răspundere și care sunt motivele pentru care poți ieși din localitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *