Din oras

Harta gastronomica a orasului. Clujul, locul potrivit pentru restaurantele cu specific

Intr-un oras cu pretentiile pe care le are Cluj-Napoca si cu o populatie activa ce a depasit 400.000 de locuitori, este de presupus ca restaurantele cu specific nu pot lipsi. Asa se face ca in orasul de pe Somes s-au strans o varietate larga de arome, printre care cele thailandeze, mexicane sau indiene. Ziar de Cluj va propune o lista cu restaurantele in care gurmanzii se declara cuceriti de aromele irezistibile.

Deutsches Haus, situat pe strada Plopilor, este un restaurant-berarie cu specific german, fiind deja consacrat in randul localurilor clujene. Clientii sunt asteptati cu specialitati bavareze si austriece, iar de referinta este oferta bogata de bere germana, nefiltrata, bruna sau la draft. La Deutsches Haus, iubitorii de bere sunt asteptati cu cate un sortiment diferit in fiecare zi a lunii.

Bistro Viena este o oaza a aromelor irezistibile. Situat in Piata Muzeului, localul este unul dintre putinele restaurante in care clientii sunt primiti cu cateii de companie. Printre specialitatile din meniu se numara costitele la cuptor, ciolanul la cuptor, carnatii austrieci, dar si cartofi cu mirodenii si langose vieneze traditionale.

Restaurant Shanghai de pe Calea Turzii este unul dintre localurile cu specific ce au scris istorie in Cluj-Napoca. Deschis inca din 1998, restaurantul se lauda cu puiul Shanghai – specialitatea bucatariei – o combinatie perfecta intre carnea de pui proaspat preparata si condimentele specifice. De 17 ani incoace, in meniul restaurantului si-au gasit locul peste 200 de feluri de mancaruri specific chinezesti.

Tokyo Japanese Restaurant este primul restaurant japonez din Cluj si se lauda cu o varietate de preparate precum sushi si sashimi, teriyaki, yakisoba, tempura. De peste zece ani, restaurantul isi asteapta clientii pe strada Gheorghe Marinescu, iar ca o certificare a calitatii, din 2012 este membru al All Japan Sushi Association (AJSA), asociatia cea mai importanta de sushi din Japonia.

Wok’n’Roll, de pe strada Gheorghe Sincai, este un micut bistro in care pofticiosii sunt asteptati cu preparate din bucataria orientala. Aici, clujenii sunt asteptati cu farfuriile pline de culoare si savoare, iar bucatarii specializati in manuirea wok-ului transforma o iesire obisnuita intr-o experienta culinara unica.

Lotus este primul restaurant cu specific thailandez din Cluj-Napoca. Bucataria thailandeza, renumita pentru complexitatea si echilibrul dintre arome, ofera o experienta culinara deosebita. Situat in zona centrala, pe strada Academican David Prodan, localul se adreseaza nefumatorilor si le ofera clientilor apa filtrata din partea casei. Printre preparatele de referinta din local se numara Pad Thai, cel mai cunoscut fel de mancare din bucataria thailandeza si Pui in sos de curry verde.

De cativa ani, pe Piezisa si-au stabilit „cartierul general” ambasadorii bucatariei indiene – restaurantul Indigo ofera specialitati indiene autentice. Bucataria indiana a devenit apreciata la nivel mondial pentru paleta diversificata de arome. Tocmai de aceea, proprietarii Indigo se lauda cu condimente atent selectionate, aduse direct din India. La pregatirea preparatelor se respecta cu strictete retetele traditionale indiene, iar din meniu nu lipsesc specialitati precum Tikka Masala, Vindaloo sau Tandoori.

La capitolul mancare italiana, un loc de referinta pe piata clujeana ramane Club Italia. In restaurantul de pe strada Cardinal Iuliu Hossu, gurmanzii au parte de bucatarie adevarata italiana, retete originale si specialitati siciliene. Un alt local cu specific italian care s-a impus pe piata este Il Milanese. Cu toate ca este situat in Floresti, calitatea produselor ii asigura clientela in fiecare zi. Aici se gaseste una dintre cele mai savuroase pizza din judet.

Mai recent pe piata, dar tot in acelasi registru, este Bistro Sorriso de pe strada Dorobantilor. Aici, chef Rino gateste “la vedere” dupa retete italienesti originale, aduse de el din Italia, iar ingredientele principale sunt 100% italienesti.

Cum era de asteptat, din Cluj-Napoca nu lipseste nici bucataria mexicana. Situat pe strada Hermann Oberth, Pokka Bistro & Cafe aduce in centrul orasului atmosfera si gustul mexican. Intr-un cadru plin de culoare, clujenii pot alege dintr-o serie de preparate mexicane pregatite dupa retete traditionala. Din meniu nu lipsesc nachos, quesadillas, burritos, enchiladas sau fajitas realizate dupa retetele originale de catre un chef de origine mexicana.

Bistro Los Toreros este primul restaurant cu specific spaniol deschis in Cluj. Situat pe strada Barbu Stefanescu Delavrancea, Los Toreros are portile deschise pentru toti pofticiosii care iubesc celebra paella, un orez condimentat cu sofran si innobilat cu fructe de mare, pui sau legume au gazpacho, supa rece pentru verile fierbinti din Spania, facuta din rosii, condimentata cu usturoi proaspat si busuioc.

Restaurantul ElToro, situat in Piata Cipariu, este primul steakhouse din Cluj. Preparatul de referinta este steak-ul de vita argentiniana in diverse varietati, pregatit pe un gratar cu carbuni si jar de lemne, situat in mijlocul restaurantului, perfect vizibil pentru toata lumea. Aici, carnea oferita gurmanzilor este importata direct din Argentina, Arezzo – Toscana, Viena sau Noua Zeelanda.

La polul opus de steak-ul de vita se afla Samsara Foodhouse, de pe strada Stephan Ludwig Roth, un restaurant dedicat vegetarienilor si raw-veganilor.

La Samsara, clientii sunt asteptati cu muzica relaxanta pe fundal, iar in meniu sunt alternative pentru aproape toate preparatele traditionale, de la chilli vegetarian la lasagna cu branza de busuioc sau pizza cu ananas si pesto de spanac.

Foto: Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version