Din oras

Haosul gunoaielor de la Cluj, ignorat de autoritati si firmele de salubritate

Scris de 313

Problema gunoiului de la Cluj nu inseamna doar scandalurile iscate in jurul rampei ecologice sau pretul crescut pentru serviciile de salubritate. Cosurile de gunoi din oras se imputineaza cu zi ce trece si nimanui nu pare sa ii pese de asta. Ziar de Cluj scrie despre aceasta situatie de mai bine de un an, dar nici reprezentantilor autoritatilor, nici celor ai firmelor de salubritate nu pare sa le pese ca tot mai multi stalpi raman golasi, cu cercurile de fier inca atarnande, fara cosurile de gunoi, care fie s-au stricat, fie au disparut. 

Asemenea cazuri intalnesti pe mai toate strazile Clujului – alei intregi pe care nu exista nici macar un cos de gunoi; strazi pe care existau pubele, dar care au disparut peste noapte si nu au mai fost inlocuite. Vinovati de  aceasta situatie sunt, spune directorul Brantner, chiar clujenii. 

“In fiecare zi dispare cate un cos de gunoi, e rupt sau distrus. Unii le dau foc, altii le arunca in Somes. In week-end-uri dispar cele mai multe, noaptea, cand ies tinerii de la discoteci”, spune Ioan Zlati, directorul Brantner. 

Reprezentantii firmelor de salubritate spun ca monteaza cosuri de gunoi oriunde e nevoie de acestea, dar doar la cererea municipalitatii. Primaria, la randul ei, primeste sesizari de la cetateni in acest sens. 

“Noi primim sesizari pe toate caile: registratura, telefonic, emisiuni, pe site-ul domnuleprimar.ro si le transmitem mai departe firmelor de salubritate, care au datoria sa puna cosuri in Piata Mihai Viteazu, ca urmare a unor sesizari. In total in Cluj-Napoca exista aproximativ 3.000 de cosuri de gunoi”, spun reprezentantii biroului mass-media din cadrul primariei clujene. 

In schimb, reprezentantii Rosal sustin ca pubelele stricate ori lipsa sunt reparate ori inlocuite de fiecare data cand se constatata o neregula in teren. 

“Echipele noastre din teren constata si raporteaza toate neregulile, iar in cel mai scurt timo, ele sunt rezolvate de catre colegii nostri. De cele mai multe ori, lipsesc capacele”, spun cei de la Rosal. 

Cu toate acestea, problema cosurilor de gunoi este o constanta inca nerezolvata in orasul de cinci stele al Ardealului. 

“Lipsa cosurilor este ditamai problema in tot orasul, pe care refuza sa o vada atat firmele de salubritate, cat si autoritatile locale. Sunt strazi intregi pe care nu am intalnit asa ceva pe parcursul a cinci ani! De multe ori ajung cu gunoiul acasa sau la job pentru a ma putea detasa de el”, spune un clujean indignat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției