Din oras

Haos imobiliar a la Cluj. Sau cum se construieste un bloc inghesuit intre alte cladiri

Scris de 3,903

In Cluj, nu mai e demult un secret, se obtin autorizatii de constructie pentru imobile care nu respecta nici macar regulile urbanistice de baza. Orasul comoara adaposteste situatii in care distantele dintre cladiri permit, cu putin efort, sa sari in balconul locatarului din blocul alaturat sau sa-i schimbi vecinului de apartament programele la televizor. Altii sunt privati de lumina naturala in propriile case tocmai pentru ca un bloc s-a ridicat, peste noapte, la cativa metri de ferestrele lor.

Iar asemenea situatii inca apar in orasul de cinci stele al Ardealului. La sfarsitul lunii trecute, Primaria Cluj-Napoca a acordat o autorizatie de construire pentru un bloc ce se “inghesuie” intre alte doua imobile, pe strada Abrudului.

Colegii nostri au facut controale de curand in zona, pentru ca au mai fost sesizari inregistrate, dar, pana acum, lucrarile se desfasoara conform autorizatiei primite”, ne-au spus reprezentantii biroului Mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

De ce a fost acordata o autorizatie de constructie in zona

Vecinii au ajuns la o “intelegere” cu constructorul. Cu alte cuvinte, cat timp se inteleg la bani, oamenii nu mai au nicio problema cu lipsa luminii naturale sau distanta prea mica dintre cladiri.

Vecinii au semnat ca sunt de acord cu constructia, altfel nu primau autorizatie de constructie”, mai spun reprezentantii biroului mass-media din cadrul municipalitatii.

Cine construieste haotic

Beneficiarul constructiei este SC Calcium Proiect SRL-D, societate care se ocupa cu “lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”, infiintata in anul 2012. Firma condusa de Calin Dan Cimpean a avut, in 2013, profit de aproape 8.000 de lei si datorii de peste 2,3 milioane de lei. Cimpean nu se afla la prima autorizatie de constructie in Cluj-Napoca. Anul trecut, Primaria i-a acordat avizul pentru a construi o locuinta familiala cu doua apartamente pe strada Bucovina. Pe aceeasi strada, anul acesta, Calin Dan Cimpean s-a mai ales cu o autorizatie de constructie.ULTIMA ORĂ

 • Acum 45 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE