Din oras

Haos imobiliar a la Cluj. Sau cum se construieste un bloc inghesuit intre alte cladiri

In Cluj, nu mai e demult un secret, se obtin autorizatii de constructie pentru imobile care nu respecta nici macar regulile urbanistice de baza. Orasul comoara adaposteste situatii in care distantele dintre cladiri permit, cu putin efort, sa sari in balconul locatarului din blocul alaturat sau sa-i schimbi vecinului de apartament programele la televizor. Altii sunt privati de lumina naturala in propriile case tocmai pentru ca un bloc s-a ridicat, peste noapte, la cativa metri de ferestrele lor.

Iar asemenea situatii inca apar in orasul de cinci stele al Ardealului. La sfarsitul lunii trecute, Primaria Cluj-Napoca a acordat o autorizatie de construire pentru un bloc ce se “inghesuie” intre alte doua imobile, pe strada Abrudului.

Colegii nostri au facut controale de curand in zona, pentru ca au mai fost sesizari inregistrate, dar, pana acum, lucrarile se desfasoara conform autorizatiei primite”, ne-au spus reprezentantii biroului Mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

De ce a fost acordata o autorizatie de constructie in zona

Vecinii au ajuns la o “intelegere” cu constructorul. Cu alte cuvinte, cat timp se inteleg la bani, oamenii nu mai au nicio problema cu lipsa luminii naturale sau distanta prea mica dintre cladiri.

Vecinii au semnat ca sunt de acord cu constructia, altfel nu primau autorizatie de constructie”, mai spun reprezentantii biroului mass-media din cadrul municipalitatii.

Cine construieste haotic

Beneficiarul constructiei este SC Calcium Proiect SRL-D, societate care se ocupa cu “lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”, infiintata in anul 2012. Firma condusa de Calin Dan Cimpean a avut, in 2013, profit de aproape 8.000 de lei si datorii de peste 2,3 milioane de lei. Cimpean nu se afla la prima autorizatie de constructie in Cluj-Napoca. Anul trecut, Primaria i-a acordat avizul pentru a construi o locuinta familiala cu doua apartamente pe strada Bucovina. Pe aceeasi strada, anul acesta, Calin Dan Cimpean s-a mai ales cu o autorizatie de constructie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *